Polojasno
20°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Proces s Ľubicou R. v kauze agrodotácií. Pred súdom vypovedal jej manžel
Zdielať na

Proces s Ľubicou R. v kauze agrodotácií. Pred súdom vypovedal jej manžel

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku pokračoval v pondelok (18. 3.) proces s exposlankyňou parlamentu za Smer-SD Ľubicou R. v kauze agrodotácií. Vyplýva to z rozpisu pojednávaní súdu. Prostredníctvom videokonferencie vypovedal jej manžel. Čítali sa aj listinné dôkazy. Súdny proces má pokračovať 12. apríla výsluchom obžalovanej. Nie je vylúčené ani ukončenie dokazovania.

Vypovedal manžel obžalovanej

Samosudca ŠTS Milan Cisarik nedovolil až do skončenia dokazovania médiám informovať o obsahu výsluchu svedka. Vyhovel tým návrhu obhajoby. "Ešte máme naplánovaný výsluch pani obžalovanej, nevieme, čo bude svedok hovoriť, ako by to mohlo ovplyvniť ďalší priebeh dokazovania," vysvetlil.

Exposlankyňa parlamentu za Smer-SD Ľubica R. sa na hlavnom pojednávaní nezúčastnila z dôvodu práceneschopnosti. Podaná obžaloba sa týka pokračovacieho zločinu poškodzovania finančných záujmov Európskej únie a subvenčného podvodu. Firma Ľubice R. mala podľa obžaloby neoprávnene poberať agrodotácie. Ide o žiadosti z roku 2016 a 2017. Prípad sa vyšetroval od roku 2018.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy