Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Pellegrini rozdal ruže aj nevoličkám. Predstavil svoju prezidentskú víziu
Zdielať na

Pellegrini rozdal ruže aj nevoličkám. Predstavil svoju prezidentskú víziu

Google News Button Sledovať správy

ŽILINA / Pokračujeme v predstavovaní prezidentských kandidátov počas ich stretnutí s občanmi. Peter Pellegrini nás zavolal na oslavy MDŽ Jednoty dôchodcov Slovenska do Žiliny. Začínal ako poslanecký asistent, neskôr bol poslancom, ministrom aj predsedom vlády. Aktuálne je predsedom parlamentu. O post prezidenta sa podľa jeho slov rozhodol uchádzať potom, čo vyšli prvé prieskumy, ktoré mu dali dôveru ešte predtým, než kandidatúru oznámil.

​Estrádnu sálu v Žiline zaplnilo 230 dôchodkýň a dôchodcov z každého okresu na Slovensku. Peter Pellegrini poprial ženám k medzinárodnému sviatku a hovoril aj o 13. dôchodku. "Hlas ani Smer sa nikdy neotočil slovenským seniorom chrbtom," tvrdí Peter Pellegrini (Hlas-SD). Predseda Jednoty dôchodcov Slovenska, ktorej vláda v decembri prisľúbila pravidelný štátny príspevok, oznámil podporu tomuto kandidátovi.

Voči programu sa ozvali aj výhrady: "Očakávala som, že viac budú hovoriť o ženách, o našom sviatku, ako sme zaň bojovali. Tie politické prílepky si mohli odpustiť." Peter Pellegrini povedal, že na podujatie prišiel ako predseda Národnej rady a nie ako prezidentský kandidát. Pre dôchodcov si však nachystal aj svoj propagačný materiál. 

S protikandidátmi diskutovať bude

Následne sa rozdávali ruže. Väčšina žien, no nie všetky, čakali na ružu od Petra Pellegriniho. Jedna s účastníčok kandidátovi úprimne priznala, že ho voliť nebude. Ďalšia žena sa ho pýtala aj na vyjadrenie českého premiéra. Medzi ženami zaznela aj téma, či by mal chodiť do diskusií s protikandidátmi. "Absolvujem s Ivanom Korčokom jeden alebo dva duely pred prvým kolom a pred druhým kolom určite," povedal.

Jeho rozpočet na kampaň sa vraj bude blížiť k maximálnemu limitu 500-tisíc eur vrátane billboardov, ktoré aj podľa neho nevyšli podľa očakávaní. Takto chce naplniť mandát ak vraj bude zvolený: "Aby sa z prezidentského paláca stalo miesto, kde sa bude hovoriť o budúcnosti Slovenska, kde si za jeden stôl sadnú ľudia, ktorí majú úplne iný názor."

Ako by sa postavil k slovám Roberta Fica, že nový prezident by mal odvolať šéfa ústavného súdu, jasne nepovedal. "Ja by som na mieste pani prezidentky po úniku tých rozhodnutí určite pána predsedu ústavného súdu pozval do paláca a žiadal od neho vysvetlenie," dodal. Svoje percentuálne šance odhadnúť nechcel.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy