Skoro jasno
16°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Mladík (16) je obvinený z podpálenia košickej nemocnice. Rozhodli o väzbe
Zdielať na

Mladík (16) je obvinený z podpálenia košickej nemocnice. Rozhodli o väzbe

KOŠICE / Mestský súd Košice rozhodol o vzatí do väzby pre 16-ročného mladíka, ktorý mal vo štvrtok 7. marca založiť požiar na psychiatrickom oddelení. Stovky pacientov museli evakuovať z viacerých poschodí. Súd pre neho nariadil väzbu.

Prokurátor podával návrh na útekovú a preventívnu väzbu a súd prijal obe. Podľa informácií TV JOJ sa mal 16-ročný mladík priznať. Na záver podal odvolanie. Rozhodnutie tak nie je právoplatné. O sťažnosti rozhodne krajský súd. 

"Osobe v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na 10 až 15 rokov. Zároveň krajský policajný vyšetrovateľ spracoval podnet na vzatie obvinenej osoby do vyšetrovacej väzby," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Košice Lenka Ivanová.

Podľa informácii TV JOJ mal byť obvinený hospitalizovaný na oddelení psychiatrie. Podľa prvotných informácií sa po založení požiaru mal údajne dať na útek. "V budove bolo 766 osôb, evakuovaných bolo 404 ľudí," uviedol operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Košiciach. Splodinami horenia bolo zranených celkovo deväť ľudí. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy