Skoro jasno
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Kandidát na prezidenta Milan Náhlik vníma Putina ako inšpiráciu
Zdielať na

Kandidát na prezidenta Milan Náhlik vníma Putina ako inšpiráciu

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA/ DÚBRAVA / O post prezidenta sa uchádza aj dlhoročný policajt Milan Náhlik. Pochádza z trnavského kraja, no aktuálne žije v liptovskom regióne v obci Dúbrava. Práve tam usporiadal stretnutie s občanmi už v pozícii kandidáta po vyzbieraní 15-tisíc podpisov.

​Milan Náhlik bol v obecnej športovej sále, ktorú si prenajal za 50 eur, namiesto trampolín rozmiestnil stoličky pre hostí. Vonku parkuje auto s jeho podobizňou, vo vnútri na stole sú minerálky a malé občerstvenie a sálu zdobia vlajky. Vysvetľuje, že zrejme bude kandidát s najnižším rozpočtom na kampaň.

"Tento mesiac si nejakých 100 eur z výplaty hádam odlejem a do volieb miniem asi 500 eur," objasnil kandidát Milan Náhlik. V minulosti kandidoval na kandidátke Hlasu ľudu, sám hovorí, že veľa hlasov nezískal. "Boli to slabé čísla, ale poznateľnosť sa už troška zvýšila," myslí si. 

Podľa posledných prieskumov je v poslednej trojici kandidátov

Neúspech si aj tak nepripúšťa. "Motyka môže vystreliť a ja verím na úspech," povedal. V obci s vyše 1 200 obyvateľmi nakoniec pár občanov počas nášho rozhovoru prichádza. Vysvetľuje im, že kandiduje hlavne preto, lebo v ostatných kandidátoch nevidí ani takého, ktorého by sám volil. Policajtom je 26 rokov.

"Momentálne som v službách kriminálnej polície," priznal Náhlik. Z aktuálnych tém v rozhovore aj na stretnutí spomenie len novelu trestného zákona. Tú ako policajt vidí kriticky. Pri otázke, ktorý zahraničný štátnik je pre neho inšpiráciou, odpovedá Vladimír Putin. Naše ďalšie otázky sa nepáčia jeho kamarátovi, ktorý sa zúčastňoval akcií občianskeho tribunálu.

Presadzovať chce záväzné referendum či vystúpenie z NATO. Slovensku vraj potom žiaden útok nehrozí, hoci bezpečnostná situácia v celom svete sa zhoršuje. A rovnako hovorí o vystúpení z únie, ak sa vraj nepodarí zlepšiť naše postavenie v nej. Pritom aj táto obec má kanalizáciu vďaka pol miliónu eur z Bruselu.

Čo na to občania?

Jediné číslo, ktoré opakuje, je nárast verejného dlhu, ktorý vraj zastaví samostatnosť štátu. Občania kladú niekoľko otázok a hneď potom sa rozchádzajú. Pýtame sa, či ich presvedčil. "Zatiaľ budem sledovať aj ostatných," vyjadril sa jeden občan. "Mal pravdu v tých politických a ekonomických tlakoch na nás, ale myslím si, že Európska únia pre nás predsa len predstavuje nejakú budúcnosť," odpovedal iný občan, ktorý sa stretnutia zúčastnil. 

Súvisiace články