Zatiahnuté
20°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Chcem byť prezidentom, o akom píše ústava, tvrdí Korčok
Zdielať na

Chcem byť prezidentom, o akom píše ústava, tvrdí Korčok

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Diplomat, ktorý bol aj štátnym tajomníkom, aj ministrom zahraničných vecí, Ivan Korčok, aktuálne cestuje po slovenských mestách. Hoci na kandidatúru potreboval 15-tisíc, odovzdal 40-tisíc podpisov občanov. Z pódia v Trnave vysvetľoval, že chce byť prezidentom, o akom píše ústava.

​Prečo kandiduje? Nie je mu vraj jedno kam smerujeme. "Slovensku naozaj hrozí to, že sa celá moc dostane do jedných rúk," potvrdil kandidát na prezidenta SR Ivan Korčok. "Zákonný limit je úplne jasný. 500-tisíc eur. A to je to, čo miniem," vyjadril sa na otázku, koľko eur plánuje na kampaň minúť. Má za sebou 40 výjazdov. To, že kampaň nevyzerá výrazne pripisuje tomu, že je občiansky kandidát. "Nemám prístup do médií na rozdiel od iných, ktorí využívajú svoje funkcie a každý týždeň sa nachádzajú v hlavných televíznych reláciách," dodal. 

​Reagoval aj na otázky ohľadom jeho poradcov, kauzu hráčov KHL, konflikt na blízkom východe či hoaxy aj v tejto kampani. "Že ma platí Soros budete ešte počuť opakovane," tvrdí. V minulosti bol aj hovorcom rezortu zahraničia Mečiarovej vlády ale bol tiež štátnym tajomníkom vo vláde Roberta Fica, ktorého politiku dnes kritizuje. "Mám úplne čisté svedomie, čo sa týka politiky. Na prvom mieste bolo vždy Slovensko," povedal. 

Čím by naplnil svoj mandát? 

Tém má vraj viac. "Slovensko má obrovský modernizačný deficit. S Korčokom sa bude spájať spolupráca, to je moje základné východisko. Ale keď bude problém, budem ho pomenovávať," objasnil Korčok. Väčšina ľudí, ktorých sme po stretnutí oslovili tvrdila, že už sem prišli rozhodnutí. "Ja ho podporujem už 30 rokov," povedala manželka Ivana Korčoka. "Je mi jasné, že útoky na nás budú. Človek sa bojí vtedy, keď vie, čomu čelí. Zatiaľ ešte neviem, čomu čelím," vysvetlila. 

"Ja chcem vyhrať a nie odhadovať svoje šance. O tom rozhodnú ľudia," povedal. Príchod Igora Matoviča, ktorý je z Trnavy, vraj nečakal. "23. marca sa rozhodnite akokoľvek, ale ja vám veľmi ďakujem, že ste prišli," rozlúčil sa s občanmi.  

Súvisiace články

Najčítanejšie správy