Jasno
11°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Korčok vyzýva Pellegriniho na debatu: Ako reagoval predseda Národnej rady?
Zdielať na

Korčok vyzýva Pellegriniho na debatu: Ako reagoval predseda Národnej rady?

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Kandidát na prezidenta Ivan Korčok vyzval Pera Pellegriniho na debatu k novele trestného poriadku. Na debatu ho vyzval v Banskej Bystrici. Reakcia Petra Pellegriniho na túto výzvu nenechala dlho čakať.

Tlačový odbor Ivana Korčoka informoval o výzve. "Vyzývam ho na debatu. Tu, v Banskej Bystrici, na domácej pôde," zneli slová Korčoka adresované predsedovi NR SR. "Nesúhlasím s tým, že koalícia znovu obmedzila priestor na rokovanie k novele trestného zákona," dodal. Podľa jeho vyjadrení predstavitelia koalície, vrátane Petra Pellegriniho, opakovane tvrdili, že práve tá rozprava je odborná diskusia. "Nikto ma nepresvedčí, že ľudia chcú nižšie tresty alebo premlčanie trestov pre korupčníkov a zločincov. Kto z nás toto reálne potrebuje? Peter Pellegrini, ktorý toto pretláča parlamentom ako jeho predseda, sa týmto spreneveril občanom," doplnil. 

Znižovanie trestov za korupciu a ekonomickú trestnú činnosť považuje za veľmi závažné ohrozenie spravodlivosti na Slovensku. "To, že sa na tom podieľa politik, ktorý má reálne šance stať sa hlavou štátu a má byť garanciou riadneho chodu ústavných orgánov, je absolútne neprípustné," vysvetlil svoje stanovisko. Korčok dodal, že ak Peter Pellegrini dokáže v debate presvedčiť, že znižovanie a premlčanie trestov pre korupčníkov a zlodejov je pre ľudí skutočne potrebné, tak sa ospravedlní a odvolá, že sa spreneveril občanom.

Ako reagoval Peter Pellegrini?

Hovorkyňa predsedu NR SR Patrícia Macíková uviedla, že kandidát na prezidenta by mal podľa Petra Pellegriniho ponúknuť Slovensku širšiu víziu ako je diskusia o jednom zákone, prijímanom v parlamente. "Vníma verejne deklarovanú snahu opozície, ktorá pána Korčoka podporuje, urobiť z trestného zákona hlavnú tému prezidentských volieb, ale nemieni sa na nej podieľať," vysvetlila hovorkyňa. 

Podľa jej slov je Peter Pellegrini presvedčený, že skutočné problémy ľudí sú úplne iné ako nekonečná debata o jednom zákone: pomoc štátu ľuďom, dôstojný život každého človeka a vnesenie pokoja do slovenskej spoločnosti.

Súvisiace články