Skoro jasno
18°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Muž, ktorý autom vrazil do 20 ľudí, je zrejme psychiatrický pacient
Zdielať na

Muž, ktorý autom vrazil do 20 ľudí, je zrejme psychiatrický pacient

ŠTETÍN / Muž v severozápadnom poľskom meste Štetín zranil v piatok (1.3.) 19 ľudí. Autom vrazil do davu a potom sa zrazil s troma ďalšími vozidlami. Zrejme konal pod vplyvom psychických problémov.

Muž najprv v plnej rýchlosti narazil do skupiny ľudí na námestí Rodla a o niečo neskôr spôsobil haváriu viacerých áut na ulici Aleja Wyzwolenia. "Šesť zo zranených sú deti," uviedol na tlačovej konferencii šéf Západopomoranského vojvodstva Adam Rudawski. "Všetky obete museli previezť do nemocnice. Dve z nich sú vo vážnom stave," dodal Rudawski. 

​33-ročného vodiča polícia zadržala. "Podľa informácií, ktoré ešte nie sú úplne potvrdené, táto osoba podstupuje liečbu duševných problémov," uviedol Rudawski. "Prvé procesné kroky urobené pod dozorom prokuratúry naznačili, že toto je osoba, ktorá sa štyri roky lieči na psychiatrii. Zdravotnícke zariadenia v súčasnosti všetky tieto informácie overujú," vyhlásil zástupca veliteľa polície vojvodstva v Štetíne Marek Jasztal. 

Podľa prvých policajných zistení bol páchateľ triezvy a vo vozidle sa nachádzal sám.

Do skupiny ľudí vrazil úmyselne, potvrdila prokuratúra

Prokuratúra už vzniesla proti 33-ročnému poľskému občanovi obvinenia z pokusu o zabitie väčšieho počtu ľudí a úmyselné spôsobenie katastrofy. Poľské úrady medzitým upravili počet zranených z 19 na 20. Vek zranených sa podľa úradov pohybuje od piatich do 62 rokov. Šesť z nich je v "kritickom" alebo "vážnom" stave, citovali médiá predstaviteľov nemocnice. Tamojšia polícia už v piatok vo večerných hodinách uviedla, že páchateľ pochádzajúci zo Štetína je už štyri roky v starostlivosti psychiatrov, píše agentúra DPA.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy