Polojasno
14°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Zničili aj detské ihrisko: Neznámi vandali vystrájali na viacerých miestach
Zdielať na

Zničili aj detské ihrisko: Neznámi vandali vystrájali na viacerých miestach

KYSUCE / Na viacerých miestach v regióne Kysúc narobili vandali škody, ktoré sa vyšplhajú na tisícky eur. Ako nevítaná návšteva sa objavili v meste Krásne nad Kysucou a aj vo vedľajšej obci.

Vandali sa vyzúrili aj v Zborove nad Bystricou. Starosta Juraj Hlavatý sa sám snažil zistiť, kto vyčíňal v tejto kysuckej dedine. Skúmal teda zábery obecného kamerového systému. Vidieť na nich dvoch mužov, ktorí prišli do športového areálu a jeden z nich hodil kvetináč na tribúnu pre divákov. Na pokoji nenechali ani stojany na bicykle a v miestnej rieke skončili turistické smerovníky. 

"Zatiaľ im na prvých kamerách nie je vidno do tváre. Skúmame ďalšie záznamy, pretože sa pohybovali po celej obci," objasnil starosta Juraj Hlavatý. Zatiaľ neznámi páchatelia najviac vyčíňali na cyklotrase pozdĺž obce. "Jedná sa o škody väčšieho rozsahu, pretože boli zdevastované informačné tabule na cyklotrase. Ďalej aj smetné koše a stojany na bicykle," dodal starosta. 

Nevystrájali iba na jednom mieste

Prišli aj do susedného mesta. Krásno nad Kysucou vandalov zaujalo cyklotrasou. "Boli to orientačné mapy a informačné billboardy," povedal primátor Krásna nad Kysucou Jozef Grapa. Neobišli ani tunajšie detské ihrisko. "Vandali v tejto lokalite zničili šmýkačku a zábradlie na schodišti," dodal zástupca primátora Jaroslav Pagáč. 

"Ničia ešte aj detské ihrisko, to už je cez čiaru," vyjadril sa Grapa. "V súvislosti s uvedenou vecou bolo prijaté trestné oznámenie vo veci podozrenia z prečinu poškodzovania cudzieho majetku," ozrejmila hovorkyňa KR PZ Žilina Zuzana Šefčíková. Primátor Krásna nad Kysucou, ako aj starosta Zborova nad Bystricou pevne veria, že vandali budú odhalení, aby nenapáchali ďalšie škody.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy