Zatiahnuté
17°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Ľuboša Blahu za incident v pracovni stíha NAKA. KDH zbiera podpisy na jeho odvolanie
Zdielať na

Ľuboša Blahu za incident v pracovni stíha NAKA. KDH zbiera podpisy na jeho odvolanie

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / KDH opäť začína zbierať podpisy pod odvolanie Ľuboša Blahu z postu podpredsedu NR SR. Strana sa rozhodla po tom, ako NAKA začala trestné stíhanie voči podpredsedovi parlamentu Ľubošovi Blahovi za prejav sympatie smerujúcemu k potlačeniu základných práv a slobôd.

Hnutie KDH trvalo na tom, aby sa Ľuboš Blaha verejne ospravedlnil za incident vo svojej pracovni a odstránil obraz Che Guevaru a vrátil obraz prezidentky a vlajku EÚ na pôvodné miesto. Keďže sa tak nestalo, za prejavy sympatie voči hnutiu, ktoré potláčalo základné ľudské práva a slobody ho začala stíhať NAKA.

V súvislosti s tým začala strana opäť zbierať podpisy na jeho odvolanie z postu podpredsedu NR SR. KDH je presvedčené, že ďalší obvinený človek vo vedení NR SR je hanbou pre Slovensko. "Chcem veriť, že teraz sa pán Blaha zachová ako chlap a bude čeliť svojmu odvolávaniu priamo v parlamente. Pripomínam, že pri predošlom odvolávaní nám vládna koalícia ani neumožnila diskutovať a schôdzu neotvorila," hovorí predsedníčka klubu KDH Martina Holečková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy