Zatiahnuté
15°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
VIDEO: Kandidát OĽaNO udrel päsťou muža. Príbeh je dlhší, tvrdí Holkovič
Zdielať na

VIDEO: Kandidát OĽaNO udrel päsťou muža. Príbeh je dlhší, tvrdí Holkovič

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Údery politických kandidátov zrejme nie sú až také ojedinelé. Tentokrát išlo o kandidáta OĽaNO, ktorého opľul neznámy muž. Jeho reakciou boli dva údery päsťou. Video tohto incidentu sa začalo šíriť internetom. Tomáš Holkovič, ktorý kandidoval z miesta 44, v sobotu doručil žiadosť o odstúpenie z kandidátky.

Celé video si môžete pozrieť tu: 

​Incident sa mal odohrať počas mítingu hnutia v hlavnom meste, konkrétne v Petržalke. Roztržka mala podľa slov Holkoviča začať ešte pred nahrávaním videa. Napriek tomu sa rozhodol z kandidátky odstúpiť.

Holkovič sa ospravedlnil, Matovič ho chápe

K incidentu sa vyjadril v reakčnom videu na sociálnej sieti. "Napriek tomu, že mi pán 4-krát napľul do tváre, očí a úst, sa ospravedlňujem za svoju reakciu," povedal. Dodal, že nechce uškodiť hnutiu OĽaNO. Vo videu tvrdí, že muži, ktorí ho opľuli, išli cielene vyvolať konflikt. Na situáciu zareagoval aj Igor Matovič na tlačovej konferencii v nedeľu 17. septembra. "Pán Holkovič spravil školácku chybu a nechal sa vyprovokovať," tvrdí. Následne opísal podobný prípad z jeho skúsenosti, ktorý sa mu odohral na stretnutí s občanmi "bez ochranky", kedy bol taktiež opľutý. Vyjadril sa, že reakcia jeho kandidáta je pochopiteľná, no násilie treba odsúdiť. "Odsudzujeme násilie. Fyzické násilie v slušnej spoločnosti nemá miesto," podčiarkol líder hnutia Igor Matovič. Berie na vedomie Holkovičovo rozhodnutie. Ak by k nemu nepristúpil sám, odvolalo by ho hnutie.

Napätie sa vraj stupňuje od potýčky s Robertom Kaliňákom

Práve Kaliňák podľa Igora Matoviča spustil vlnu násilia. Vyzval strany, ktorých kandidáti sa v médiách objavili uplynulé dni v súvislosti s násilím, aby ich stiahli z kandidátnych listín. Narážal tak na Smer-SD i na incident pri varení gulášu, ktorý sa týkal kandidáta strany SaS.

Celý záznam tlačovej konferencie hnutia OĽaNO nájdete na TU

Súvisiace články

Najčítanejšie správy