Polojasno
17°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Kto klame? Manželka policajta, ktorý mal zneužívať Santusovú, posiela odkaz
Zdielať na

Kto klame? Manželka policajta, ktorý mal zneužívať Santusovú, posiela odkaz

BRATISLAVA / Obvinenia zo sexuálneho obťažovania vyšetrovateľky Úradu inšpekčnej služby Diany Santusovej sú vymyslené - aspoň podľa manželky policajta, ktorý mal Santusovú obťažovať. Podľa Natálie Svítokovej, ktorá je kandidátkou za stranu Demokrati, sa všetko odohralo inak. Santusovej advokát Marek Para, ktorý bol na tlačovej besede strany SMER, tvrdí, že dôkazov je dosť.

Vyšetrovateľka Úradu inšpekčnej služby sa v liste premiérovi aj generálnemu prokurátorovi Žilinkovi sťažuje na sexuálne obťažovanie zo strany svojho nadriadeného. "Neprípustné fyzické dotyky vyústili vo vsunutí jeho jazyka do mojej ústnej dutiny. V snahe nadriadeného bozkávať sa. To píše príslušníčka policajného zboru o svojom nadriadenom. Ktorý podľa všetkého, ak máme dobré informácie, je manželom kandidátky Demokratov. Želám Vám dobrý obed pán Svítok dneska," odkázal na tlačovej besede predseda strany Robert Fico.

Na slová Roberta Fica reagovala priamo manželka spomínaného policajta. "Ja a môj manžel si bezvýhradne veríme. On ako 20 - ročný policajt s praxou si prešiel rôznymi úskaliami. Chcem odkázať pánovi Ficovi, že toto nie je len podlé, ale je z toho cítiť strach," povedala manželka policajtu, Svítoková. Podľa Demokratov ide o lživé obvinenie a celá situácia sa vlani v lete odohrala inak ako hovorí Santusová. "V slabšej chvíľke informovala pána Svítoka o trestnej činnosti, a bol o tom urobený záznam. A potom keď si uvedomila čo urobila, tak potrebovala prekryť toto konanie," reagoval Jaroslav Naď. K informáciám zo strany Demokratov sa vyjadril advokát Marek Para. Ten tvrdí, že dôkazov proti policajtovi Svítokovi je dostatok. "Je predsa ľahko preukázateľné, že v tu noc, na tej Duchonke, v lete 2022. Jej sústavne vypisuje, volá, pozýva ju k sebe na izbu," vyjadril sa advokát Marek Para. Na tlačovú konferenciu strany SMER reagoval aj premiér Ľudovít Ódor, ktorému bol práve list Diany Santusovej adresovaný. "Už ma trošku unavuje stále odpovedať na nezmysly pána Fica. Ja som sa nejakým spôsobom snažil získať informácie o tomto prípade, nemôžem o nich, samozrejme, verejne hovoriť. Ako už to tradične býva, pán Fico klame," povedal premiér Ľudovít Ódor. Podľa ministerstva vnútra inšpekcia preveruje okolnosti prípadu Diany Santusovej. Policajná inšpekcia tiež tvrdí, že celá udalosť prebehla inak ako Santusová napísala v liste.

Najčítanejšie