Jasno
23°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
VIDEO: Kandidát na poslanca zo strany SaS sa pobil na akcii vo varení gulášu
Zdielať na

VIDEO: Kandidát na poslanca zo strany SaS sa pobil na akcii vo varení gulášu

Google News Button Sledovať správy

MOJTÍN / Zdá sa, že agresivita nekvitne len na vyšších poschodiach politiky. Podľa anonymu, ktorý nám prišiel do redakcie TV JOJ spolu s videom sa mal koncom augusta vraj pobiť kandidát na poslanca SAS Miroslav Martinka s číslom 95. SAS sa k incidentu oficiálne nevyjadruje. Martinka tvrdí, že opak je pravdou a napadnutý bol on.

Akcia v obci Mojtín sa konala 26. augusta. Miroslav Martinka mal byť porotcom v súťaži vo varení gulášu. V anonymnom liste sa uvádza, že mal zaútočiť na viacerých ľudí a aj sa im vyhrážať. Martinka sa vraj často chváli tým, že je podnikateľ a pozná sa so sudcami a poslancami. 

Strana SAS zatiaľ oficiálne nereaguje s dôvetkom, že verí vysvetleniu poslanca, ktoré znie, že to on bol opakovane napadnutý. Zastihli sme ho telefonicky, a podľa jeho slov odmieta akékoľvek násilie.

Vraj sa len bránil napadnutiu a zranenia boli naopak spôsobené jemu a dokonca mal byť aj v bezvedomí. "Počas tejto akcie sa mal kandidát za poslanca a to len kvôli inému názoru ohľadom politických strán, dopustiť viacerých trestných činov a to tým, že bezdôvodne zaútočil na viacerých návštevníkov podujatia, dokonca viacerým spôsobil zranenia tváre," uviedol anonym. 

"Sedel som s rodinou a ja som obeťou násilia. Keď som sedel na stoličke, tak ma napadli. Nechcem sa o tom rozprávať, ja som proti násiliu. Neviem sa spamätať z toho, čo sa mi stalo," poznamenal Miroslav Martinka, kandidát SAS na poslanca. Nepodarilo sa nám zastihnúť ani starostu. Anonym tvrdí, že sa obrátil na generálnu prokuratúru. Tam sa nám zatiaľ toto podanie overiť nepodarilo.

Incident nechce dopodrobna rozoberať, problémy už ale mal aj v minulosti. A to po tom, čo ako strážca prírody zastavil ľudí pri krádeži dreva, a následne mu podpálili dve autá. Kandidát Sasky trpí vážnymi zdravotnými problémami, vrátane nádorov na hlave, a po bitke ho ošetrili záchranári. Popisuje, že ho od incidentu bolí hlava, ale momentálne necíti paniku z trvalých následkov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy