Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Do KDH sa vracia bývalý šéf parlamentu František Mikloško
Zdielať na

Do KDH sa vracia bývalý šéf parlamentu František Mikloško

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Do Kresťanskodemokratického hnutia (KDH) sa pred septembrovými predčasnými voľbami vracia niekdajší šéf parlamentu a dlhoročný člen hnutia František Mikloško.

Jeho návrat potvrdil počas pondelkovej (29. 5.) tlačovej konferencie predseda KDH Milan Majerský s tým, že ide o návrat jednej z najvýraznejších osobností SR. Podľa Majerského je Mikloško "osobnosť, ktorá má čo povedať aj v dnešnej dobe v slovenskej politike". Ako poznamenal, Slováci si zaslúžia, aby sa mali v krajine lepšie. Zároveň je presvedčený, že KDH môže prinavrátiť normálny život na Slovensko. "Po vládach Smeru-SD a jednej vláde OĽANO si ľudia zaslúžia, aby sa mali lepšie," uviedol šéf KDH a verí, že k tejto zmene môže dopomôcť i staronová posila v podobe Mikloška.

Táto doba je podľa Mikloška momentom, v ktorom rozhodujeme o ďalšom smerovaní a histórii Slovenska. Keby sa k moci opäť dostal Smer-SD, tak ako spoločnosť podľa jeho slov upadneme do depresie. Staronová posila hnutia ocenila šéfa KDH, pretože podľa neho ide o človeka, ktorý nežiarli na svoje okolie, ale má radosť z toho, že prichádzajú noví ľudia, ktorí chcú pomôcť KDH. Potvrdil, že k návratu ho oslovil práve Majerský. "Najviac ma motivoval zápas o Slovensko," povedal Mikloško.

"Na voľby sa pripravujeme samostatne," potvrdil predseda KDH. Ako doplnil, na kandidátke spájajú odborníkov z rôznych oblastí, predstaviť plánujú aj ďalšie posily.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy