Oblačno
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Opozícia kritizuje rodinkárstvo, nákupy tabletov, ale aj predražený nábytok na ministerstve Veroniky Remišovej
Zdielať na

Opozícia kritizuje rodinkárstvo, nákupy tabletov, ale aj predražený nábytok na ministerstve Veroniky Remišovej

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Dve sedačky za 14-tisíc eur, rokovací stôl za 11-tisíc eur. Vybavenie milionárskeho sídla? Nie, takýto drahý nábytok nakúpilo ministerstvo Veroniky Remišovej zo strany Za ľudí ako vybavenie do kancelárií rezortu. A problém je podľa strany Hlas-SD aj v klientelizme na ministerstve inovácií alebo v projekte Digitálny žiak – majú tu figurovať osoby spájané s financovaním práve strany Veroniky Remišovej.

"Pani Remišová dokáže rozhadzovať peniaze zo štátneho rozpočtu vidlami," uviedol Richard Raši. Dizajnový nábytok priamo z Talianska alebo konferenčný stôl pre 18 ľudí za viac ako 11-tisíc eur. Takéto položky sú v kúpnych zmluvách medzi ministerstvom Veroniky Remišovej a dodávateľom nábytku z augusta minulého roka. "Ako veľká podporovateľka slovenských výrobcov si kúpila ručne vyrábaný nemecký konferenčný stôl. V čase krízy 8-tisíc za stôl a za 14-tisíc sedačku," povedal Martin Dorčák, tlačový odbor strany Smer. "Určite to nie je dizajnový nábytok a určite nejdeme v šľapajach HLASu, kde zmizli desiatky miliónov eur," reagovala Remišová. 

Hlas nezostal iba pri nábytku. Kritizoval aj projekt Digitálny žiak, ktorý je podľa predstaviteľov strany nepremyslený a tablety a notebooky pôjdu aj deťom, ktoré to nepotrebujú. No viac im prekáža, že sú do projektu zapojené aj firmy, ktoré sú spájané práve so stranou Za ľudí. "Tento projekt by bol fajn, keby to bolo počas covidu, alebo keby to dostali priamo školy. Máme podozrenie, že by mohlo ísť o biznis pre veriteľov strany Za ľudí," uviedol Dorčák. 

"Za toto tvrdenie podávame trestné oznámenie, za ohováranie, tento muž, čo to šíri, tak mi praje aj smrť. Digitálny žiak – z eurofondov sme to vyrokovali," povedala Remišová. Predsedníčka strany Za ľudí ešte dodala, že pôžičky od ľudí, ktorí figurujú ako predajcovia v rámci projektu Digitálny žiak, riadne splácajú, no k dizajnovému nábytku sa vyjadriť zatiaľ nedokázala.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy