Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Heger skritizoval Žilinku kvôli kyberbezpečnosti: Rusko je zadefinované ako hrozba takýchto útokov
Zdielať na

Heger skritizoval Žilinku kvôli kyberbezpečnosti: Rusko je zadefinované ako hrozba takýchto útokov

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Generálny prokurátor Maroš Žilinka stále čelí kritike. Premiér Eduard Heger totiž v relácii Slovenského rozhlasu Sobotné dialógy uviedol, že má pochybnosti v súvislosti s dohodou o spolupráci v oblasti kyberbezpečnosti, ktorú vraj vyrokoval Žilinka v Ruskej federácii. Údajne sa dohodol s Igorom Krasnovom, ruským šéfom prokuratúry. Heger tvrdí, že kybernetické hrozby prichádzajú aj zo strany Ruska, preto nevie ako vysvetlí lídrom európskych krajín, že uzatvárame dohodou s krajinou, ktorá je zadefinovaná ako hrozba takýchto útokov. Žilinka si za svojou návštevou Ruska stojí a pochybnosti odmieta.

"Prestávam pánovi generálnemu prokurátorovi rozumieť. Nerozumiem, prečo sa stáva a chce sa stať štítom opozície. Treba si uvedomiť, že zahraničnú politiku robí vláda. Má na to mandát a samozrejme v úzkej spolupráci s prezidentkou a predsedom parlamentu. A ísť oslavovať s krajinami, ktoré porušujú ľudské práva a nerešpektujú územnú celistvosť krajín - nerozumiem," povedal premiér Eduard Heger. 

"Pán predseda vlády SR, uisťujem vás, že nie som a nikdy nebudem štítom brániacim záujmy politikov, či už koaličných alebo opozičných. Som a vždy budem výlučne štítom chrániacim práva a zákonom chránené záujmy fyzických a právnických osôb a štátu," uviedol na svojom facebookovom profile Maroš Žilinka. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy