Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Bývalý policajný prezident Tibor Gašpar vinu popiera. Tvrdí, že orgány voči nemu používajú dvojaký meter
Zdielať na

Bývalý policajný prezident Tibor Gašpar vinu popiera. Tvrdí, že orgány voči nemu používajú dvojaký meter

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Bývalý policajný prezident Tibor Gašpar dnes predstúpil pred novinárov. Oznámil, že nemôže komentovať vyšetrovanie svojho prípadu, no napriek tomu povedal, že orgány voči nemu používajú dvojaký meter. Robert Fico po jeho boku dnes zopakoval, že odpočúvanie rozhovorov z poľovníckej chaty je štátny terorizmus.

"Som znechutený. Prežíval som rôzne pocity vo väzbe a emócie, vo vzťahu ku krajine, v ktorej som sa narodil, keď mám byť úprimný, až tak ďaleko moje úvahy šli," povedal obvinený Tibor Gašpar.

Takto popisuje rok strávený za múrmi väznice bývalý policajný prezident. Štvrtého novembra, keď ho z väzby prepustili, bol zdržanlivejší. Zločin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, korupcia aj zneužívanie právomoci verejného činiteľa. TO všetko má na krku v kauze očistec. 

Keď hrozilo, že ho z väzby prepustia, deň pred rozhodnutím unikli tajné nahrávky, ako sa o prípade rozprávajú politici s advokátmi aj podnikateľom na poľovníckej chate. Povolenie na nahrávanie získala polícia pod hlavičkou iného prípadu. Prípadu pytliactva. 

"Hlavným cieľom bolo, aby sa našli akékoľvek informácie, ktoré by zabezpečovali predlženie väzby pána Tibora Gašpara a pána Norberta Bödöra," povedal Róbert Fico. 

Použitie rozhovorov z chaty nepomohlo. Gašpara pustili. Navyše krajská prokuratúra v Nitre zastavila stíhanie pytliactva ako nezákonné. Lenže zábery na politikov a obhajcov, ako sa súkromne rozprávajú o citlivých prípadoch už videlo celé Slovensko. "No aj tá chata sa môže javiť všelijako. To, čo sme tam videli čo tam dotyční povystrájali, to sa tiež môže javiť rozličným spôsobom a treba to vyšetriť," uviedol prezident policajného zboru SR Štefan Hamran. 

"Už sú nám doručované listy ako poškodeným. Je to dané aj tým, že sme podali trestné oznámenie, a pokiaľ mám správne informácie, tak páni obhajcovia už budú aj vypočutí ako svedkovia," povedal Fico. 

Vyšetruje sa aj to, kto zo spisu tajné nahrávky vyniesol. 20 policajtov bolo na detektore. "Minimálne dve osoby tam máme, ktoré vyzerajú byť veľmi problematické a pravdepodobne nebudú pokračovať na tých postoch, kde sú momentálne zaradení," uviedol Hamran. 

A nie len to. Policajný prezident v diskusnej relácii televízie joj uviedol, že okruh 20tich podozrivých osôb napokon nie je konečný. "Boli tam identifikovaní ak sa nemýlim, ďalší piati šiesti, ktorí budú musieť absolvovať tiež detektor," povedal Hamran. 

Tibor Gašpar vo svojej kauze naďalej vinu popiera. Prípad odmietol bližšie komentovať. Napriek tomu bol kritický. "Vo vzťahu ku mne používajú orgány činné v trestnom konaní rozličný meter a nechcem im dať dôvod na to, aby to vyhodnocovali ako nejaké kolúzne konanie," dodal Hamran. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy