Polojasno
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
VIDEO: Milí novinári, zverejnite všetko, reaguje Fico na zverejnené video z chaty
Zdielať na

VIDEO: Milí novinári, zverejnite všetko, reaguje Fico na zverejnené video z chaty

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Pred niekoľkými hodinami zverejnil portál Aktuality.sk videozáznam zo stretnutia Roberta Fica, Roberta Kaliňáka, Mareka Paru a Miroslava Bödöra. Na zverejnené videá reagoval predseda strany Robert Fico videom.

Nahrávky nevznikli priamo v súvislosti s Očistcom ale vznikli legálne so súhlasom sudcu. Podrobnosti o nahrávkach prokuratúra nezverejnila a nahrávku nekomentuje ani polícia.

Kompletné nahrávky podľa prokuratúry potvrdzujú snahy viacerých osôb ovplyvňovať trestné stíhania v týchto kauzách a majú dokazovať aj prípravu diskreditácie vyšetrovateľov NAKA. Robert Fico vo videu vyzýva novinárov, aby všetko, čo majú zverejnili. "Dnešný deň je len potvrdením, že demokracia a právny štát sú na Slovensku v totálnom rozklade," povedal na úvod videa Fico. Rozpráva o tom ako sa zneužíva trestné právo na boj s opozíciou. "Rok a pol tvrdím, že vo väzbe sedia nevinní ľudia, a že prípad bývalého špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika je monster proces," okomentoval znovu aktuálnu situáciu v polícii Robert Fico. 

Svojich sledovateľov sa pýta niekoľko otázok, jednou z nich je aj tá, ako zúfalý musí byť špeciálny prokurátor Daniel Lipšic, keď dá sledovať lídra opozície na jeho stretnutiach s obhajcami ľudí, ktorých považuje za nevinných. "Lipšic a spol. už nemohli urobiť nič iné, aby potvrdili, že patria do rúk spravodlivosti. S obhajcami nevinných ľudí som sa stretával a budem sa stretávať, aby som mal dostatok informácií na svoju politickú prácu," vyjadril sa k zverejneným záberom a priznal ich dôveryhodnosť, keďže nepoprel ich pravdivosť. "Z tohto absurdného odpočúvania sa nikto nedozvie nič viac ako počuje odo mňa na tlačových konferenciách," doplnil Fico. 

"Vôbec ma neprekvapuje, že Denník N a aktuality už zverejňujú nahrávky, ktoré sú vraj súčasťou spisu. To je súčasť špinavej práce Lipšica. Milí novinári, kľudne zverejnite všetko, čo vám poslali prokurátori v rozpore so zákonom. Dozviete sa len to, čo už ste odo mňa verejne počuli alebo budete počuť," odkázal novinárom v závere videa. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy