Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Ficov návrh vyslovenia nedôvery ministrovi vnútra poslanci neodhlasovali. Mikulec ostáva vo funkcii
Zdielať na

Ficov návrh vyslovenia nedôvery ministrovi vnútra poslanci neodhlasovali. Mikulec ostáva vo funkcii

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / V parlamente návrh z dielne Roberta Fica vysloviť nedôveru ministrovi vnútra neprešiel. Za hlasovalo 52 z prítomných poslancov, proti bolo 69.

Prítomní poslanci zo strany Sme Rodina sa hlasovania zdržali

Za jeho odchod z vlády zo 136 prítomných hlasovalo 52 poslancov, proti bolo 69 a 14 poslancov sa zdržalo. Jeden zákondarca nehlasoval. Väčšina vládneho klubu Sme rodina sa zdržala, nikto z klubu však nehlasoval s opozíciou. Martin Čepček, bývalý člen strany OĽaNO, hlasoval za vyslovenie nedôvery. Návrh predložila opozičná strana Smer – SD, podľa ktorej minister vnútra pri výkone svojej funkcie zneužíva právomoci a nezvláda riadenie svojho rezortu.

Počas rozpravy predkladateľa Roberta Fica minister finacií Igor Matovič vyrobil odkaz. "Vrah na rohu ulice o morálce káže," píše sa na papieri, ktorý drží vo svojich rukách Matovič. Cituje tak časť z piesne od Karela Kryla - Veličenstvo Kat. Boris Kollár sa situáciu snažil vyriešiť. Fico sa zasmial pri konštatovaní, že neporušil Matovič žiadne pravidlo, lebo odkaz vyrobil priamo v parlamente. "Čo sa čudujeme od plagiátora," poznamenal Fico. "Čo čakáme od mafiánov, že pán Fico," reagoval predseda parlamentu Boris Kollár. 

Roman Mikulec k návrhu o vyslovení nedôvery jeho osobe

Orgány činné v trestnom konaní sa pomaly dostávajú k pravde. V Národnej rade SR to povedal minister vnútra Roman Mikulec, ktorý v pléne čelí odvolávaniu z funkcie. Minister zdôraznil, že sa systematicky odkrýva korupčná chobotnica, ktorej „chápadlá rokmi siahali až na tie najvyššie miesta".

"Mesiace odkrývame prepracovaný systém zneužívania moci, ktorého členovia sa cítili byť neohrození a konali v presvedčení, že systém nikdy nezlyhá. Aj keď informácie, ktoré sa postupne dozvedáme, znejú hrozivo, musíme pokračovať v tom, čo sme sľúbili občanom, a to aj napriek všetkým nepríjemnostiam. Krušné časy nekončia a aj napriek tomu, že očistný proces je bolestný, tak nepoľavíme, aby spravodlivosť bola neoddeliteľnou súčasťou našich životov," zdôraznil Mikulec.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy