Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Fico vyzval Kisku, aby vysvetlil jeho vzťah k šéfovi podtatranského podsvetia
Zdielať na

Fico vyzval Kisku, aby vysvetlil jeho vzťah k šéfovi podtatranského podsvetia

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / V pondelok došlo ku podpísaniu dohody o predvolebnej spolupráci medzi opozičnými stranami PS/Spolu, KDH a Za ľudí, vrátane paktu o neútočení spomínaných strán. Zároveň sa dohodli na vylúčení akejkoľvek formy prípadnej spolupráce so Smerom-SD. No a reakcia šéfa Smeru-SD na seba nenechala dlho čakať.

Krátko po zverejnení dohody o predvolebnej spolupráci medzi stranami PS/Spolu, KDH a Za ľudí zvolal Robert Fico do centrály strany novinárov. Podľa slov Roberta Fica je v opozičných radoch toľko káuz, že už neostávalo nič iné, než uzavrieť tento pakt. "Došlo by k samodeštrukcii opozície ako takej. Je to kvôli ich vlastnej ochrane, lebo vedia, že by v slovenskej politike skončili, ak by sa pustili do súboja," reagoval. 

Šéf Smeru niekoľkokrát označil exprezidenta daňovým podvodníkom a úžerníkom. Lídra PS Michala Trubana označil za narkomana a predsedu Spolu Miroslava Beblavého za Gorilie mláďa. "Narkoman, podvodník, poloblázon, toto snáď nie je riešením pre Slovensko," vyhlásil. 

Kiska má vysvetliť svoje napojenie na podsvetie  

Bývalému prezidentovi a lídrovi strany Za ľudí chce pripomenúť rok 2010. "Aký bol jeho vzťah k šéfovi podsvetia pánovi Žembovi? Človeku, ktorý bol veľmi blízko k Černákovi," spýtal sa. Majster v kulturistike a bývalý šéf popradskej Tatravagónky Ondrej Žemba bol považovaný za bossa podtatranskej mafie. 

Robert Fico poukázal na možné väzby medzi ľuďmi blízkymi pánovi Žembovi v súvislosti s obchodom s pozemkami, ktoré nadobudol práve Kiska, ktoré, ako predseda Smeru tvrdí, zároveň kúpil za podozrivo nízke ceny. "Vyzývam pána Kisku, aby nám porozprával, ako to bolo s tými pozemkami. Ako je možné, že jeho pozemky susedili s pozemkami pána Žembu," poznamenal. 

​Prípadnú vládu s ĽSNS nepoprel 

Na otázku TV JOJ, či by predseda strany Smer-SD Robert Fico bol schopný ísť do vlády so stranou ĽSNS, odpovedať priamo odmietol. 

"Každý, kto ma viac ako 5%, je strana legitímna, ale sme jasne hodnotová strana. Smer je jasná demokratická ľavica, nemôže mať s extrémistami nič spoločné, ani s ľuďmi, čo majú iný názor na boj s fašizmom. Sme jasne protifašistický orientovaná strana," odpovedal. 

"My ich porazíme vo voľbách," odkázal Fico. 

Kiska: Fico cíti, že končí a má strach

Exprezident tvrdí, že Fico klesol na úroveň konšpiračných teórií a že táto taktika je už neúspešná. "Strana Za ľudí rastie, Robert Fico cíti, že končí a má strach. V takýchto chvíľach vždy vymýšľa konšpiračné teórie. Je to jeho stará, aj keď neúspešná taktika. Už mu to nevyšlo pri scientológoch, ani Sorosovi, teraz našiel nejakého mafiána, ktorého som v živote nevidel. Nakoniec to vždy po jeho vymyslených príbehoch dopadlo zle - pre neho," odpovedal Kiska. 

Kiska Ficovi odkázal, že ho už viackrát porazil a rovnaký výsledok očakáva aj v parlamentných voľbách. "Porazil som ho prezidentských voľbách, nevymenoval som ho za predsedu Ústavného súdu, pomohol som tomu, aby už nebol premiérom. A teraz ho znovu porazíme so stranou Za ľudí v parlamentných voľbách," uzavrel. 

Podľa najnovšieho prieskumu by voľby vyhral Smer. SaS by sa len tesne dostala do NR SR. Viac vo videu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy