Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Boris Kollár: Vás to možno nezaujíma, ale my chceme vedieť či občan má čo jesť
Zdielať na

Boris Kollár: Vás to možno nezaujíma, ale my chceme vedieť či občan má čo jesť

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / V koalícii to aj naďalej nie je vôbec harmonické. Predseda parlamentu a jeden z koaličných partnerov Boris Kollár už druhýkrát tento týždeň vyzýval svojich partnerov v koalícii, aby začali pracovať.

Boris Kollár vo štvrtok, 23. septembra, opäť predstúpil pred novinárov s vyhlásením a výzvou pre koaličných partnerov. "Aby v budúcnosti nikto nemohol povedať, že sme sa závažným témam nevenovali," zdôvodnil Boris Kollár svoje vyhlásenie. "Rešpektujeme, že jednou z najhlavnejších tém tejto vládnej koalície je právna očista spoločnosti. To všetko podporujeme, už sa to deje rok a pol, niektorí sa z bývalej garnitúry popriznávali," konštatoval postoj strany Sme rodina jej predseda Boris Kollár. 

Súčasťou vyhlásenia predsedu parlamentu boli otázky ako a kedy bude vláda riešiť zdražovanie energií, plynu, ale aj potravín. Jedným z riešení, ktoré navrhuje je zriadiť podobnú pracovnú skupinu ako tá, ktorá sa vytvorila pre navrátenie dôvery v spravodlivosť štátu. "Verím, že sa nám podarí v pondelok presadiť vytvorenie pracovnej skupiny a nielen ministerstva hospodárstva, ale v zastúpení všetkých ministerstiev," predstavil plán Kollár. 

​Žiada riešenia v problematike zvyšovania cien energií.  "Aktuálnu situáciu na svetových burzách a s ňou súvisiaci prudký nárast trhových cien elektriny a plynu vnímame,“ uviedol štátny tajomník ministerstva Karol Galek. Ako dodal, súčasná vláda robí všetko pre to, aby napravila chybné rozhodnutia z minulosti. "Pracovná skupina na zmiernenie dopadu vysokých cien energií je zriadená. Okrem ministerstva financií, či Nezávislého úradu pre reguláciu sieťových odvetví je súčasťou aj Eduard Heger. Najbližšie zasadáme v pondelok, 27, septembra, a predseda parlamentu je srdečne pozvaný," informovala hovorkyňa ministerstva hospodárstva Katarína Matejková. 

Súvisiace články