Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Otázka kolúznej väzby stále nevyriešená, môže v budúcnosti spôsobiť problém v koalícii
Zdielať na

Otázka kolúznej väzby stále nevyriešená, môže v budúcnosti spôsobiť problém v koalícii

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA /  Aj po víkende platí, že otázka kolúznej väzby môže byť vážnym koaličným kameňom úrazu. Poslanecký návrh Sme rodina predložený napriek nesúhlasu ministerky spravodlivosti a koaličných partnerov, má totiž veľkú šancu prejsť do druhého čítania. A to s hlasmi opozície, čo by bol základ veľkej koaličnej krízy. Aj toto lídri riešia už od piatku. 

​Otázka kolúznej väzby je stále nevyriešená. Sme rodina nový návrh predložila aj napriek nesúhlasu ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej. Návrh prešiel cez opozíciu, čo by v budúcnosti mohlo predstavovať problém. Zmena dĺžky kolúznej väzby je v riešení už od piatku. Znenie tohto zákona sa stále pripravuje.

Strana Borisa Kollára navrhuje skrátiť kolúznu väzbu, čo však ministerka považuje za kontraproduktívne. Podľa Kolíkovej bez kompletnej zmeny trestného poriadku, to môže spôsobiť marenie vyšetrovania. Koalícia trvá na svojom návrhu a je ochotná sa dohodnúť. S týmto návrhom sa nestotožňuje ani parlamentný klub OĽANO. Koaličná rada má ambíciu tento problém vyriešiť, hlasovanie o návrhu prebieha v utorok, 18. mája. 

V pondelok sa má opäť stretnúť koaličná rada, ktorá má riešiť aj tento problém. V prípade, že by poslanci Sme rodina schválili tento problém aj s hlasmi opozície, viedlo by to k vážnemu koaličnému problému. Mohlo by to viesť aj k odchodu z koalície. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy