Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Heger oznámil ďalšie predĺženie núdzového stavu, opozícia je proti. Kollár by radšej videl pandemický zákon
Zdielať na

Heger oznámil ďalšie predĺženie núdzového stavu, opozícia je proti. Kollár by radšej videl pandemický zákon

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Vláda je už dohodnutá na opätovnom predĺžení núdzového stavu. Podľa premiéra Eduarda Hegera by to už mala zajtra navrhnúť pandemická komisia. Heger tvrdí, že situácia na Slovensku si to ešte vyžaduje. Aj keď potvrdil, že koalícia pracuje na tom, že núdzový stav by mal nahradiť takzvaný pandemický zákon.

"V tomto kvartáli by malo prísť vyše 2 mil. vakcín Pfizer," povedal dobrú správu premiér, ktorý sa sám chystá očkovať. "Keďže otvorili moju vekovú skupinu, tak som sa zaregistroval do čakárne, čakám Astru Zenecu," hovorí Heger. 

Heger musí riešiť aj núdzový stav, ktorý končí 28. apríla

Napriek kritike opozície otvorene hovorí o jeho predĺžení. "20 dní," dodal Heger. Na viac dní úž bude treba schválenie parlamentom.

"Ak to bude situácia vyžadovať, my budeme žiadať parlament o predĺženie," hovorí Heger. "Sa to už dávno malo riešiť zákonom, ktorý by umožňoval robiť opatrenia," hovorí europoslanec Michal Šimečka. "Zákon je zneužívaný voči ľuďom, pretože opatrenia je možné prijímať na základe iných zákonov," hovorí poslanec Juraj Blanár (Smer-SD). "To by mal riešiť nový pandemický zákon, a vtedy by sme nemuseli obmedzovať atribút núdzového stavu," predseda NR SR Boris Kollár. 

Premiér nevylúčil, že minimálne zákaz vychádzania, ktorý ovplyvňuje aj otváracie hodiny terás by sa mal posunúť na neskoršiu hodinu. "Počkajme si na odborníkov," hovorí Heger. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy