Polojasno
11°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Majetkové priznania politikov: niektorí vlastnia nehnuteľnosti v zahraničí, Fico stále bez bytu
Zdielať na

Majetkové priznania politikov: niektorí vlastnia nehnuteľnosti v zahraničí, Fico stále bez bytu

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Po odovzdaní daňového priznania v marci má teraz Slovensko príležitosť vidieť tie minuloročné priznania niektorých politikov. Koľko si zarobila prezidentka Zuzana Čaputová v roku 2019? Aké nehnuteľnosti vlastní Robert Fico?

Majetkové priznania za rok 2019 politikov sú k nahliadnutiu pre verejnosť. Robert Fico si za rok prilepšil v príjmoch o viac ako 36 tisíc. 

Boris Kollár má nehnuteľnosť aj v Dubaji

Predseda parlamentu vo svojom priznaní uvádza okrem štyroch rodinných domov, chate a bytu v mestskej časti Bratislavy- Staré mesto aj nehnuteľnosť v Dubaji a dom v Thajsku. Jeho ročné príjmy v roku 2019 boli viac ako 38 000 eur. Všetky finančné príjmy definuje z vykonávania verejnej funkcie. Členka strany Borisa Kollára poslankyňa Petra Krištúfková vo svojom priznaní uvádza príjmy iba z verejnej funkcie a vo vlastníctve má byt v Ružinove. Užívanie nehnuteľnosti vo vlastníctve inej osoby uvádza chatu Borisa Kollára. 

​Prezidentka Zuzana Čaputová priznáva hypotéku a nie jednu

K nahliadnutiu majetkových priznaní okrem poslancov Národnej Rady Slovenskej republiky je aj to prezidentkine. Podľa údajov, ktoré uviedla v roku 2020 za obdobie roku 2019 má prezidentka dve hypotéky. Okrem chaty v Pezinku, v ktorej prednedávnom bola ohlásená až príliš hlučná párty v neskorých hodinách organizovaná nájomníkmi, vlastní prezidentka aj rodinný dom. V roku 2019 si vo verejnej funkcii prezidentka zarobila 86 541 eur.

​Veronika Remišová si prilepšila aj mimo verejnej funkcie

Vtedajšia poslankyňa, dnes predsedníčka strany Za ľudí, Veronika Remišová si okrem zárobku 37 tisíc prilepšila aj viac ako 8 tisíc mimo verejnej funkcie. Vo svojom vlastníctve uvádza tri byty v hlavnom meste Bratislava a jeden byt v Belgicku. Rekreačnú chatu má v Pribyline. 

​Bratislavský primátor Matúš Vallo má príjmy viac ako 100 000

Matúš Vallo je primátorom Bratislavy už viac ako dva roky. V majetkovom priznaní sú zverejnené príjmy z vykonávania funkcie vo výške 65 017 a okrem toho si pripísal ďalších 36 225 eur mimo funkcie. V nehnuteľnom vlastníctve uvádza dom a byt v Starom meste. V záväzkoch priznal dve hypotéky. 

Ľuboš Blaha si mimo funkcie priznal príjmy vo výške 17 tisíc

Poslanec Ľuboš Blaha si okrem zárobku vo verejnej funkcii v hodnote 40 425 eur zarobil aj mimo viac ako 17 tisíc. Vo svojom vlastníctve má byt a nebytový priestor v bratislavskej mestskej časti Staré Mesto. 

Andrej Danko vlastní umelecké obrazy

Člen koalície minulej vlády Andrej Danko mal v roku 2019 príjmy iba z verejnej funkcie v hodnote 43 328 eur. Vo svojom vlastníctve uvádza rozostavaný rodinný dom, ale aj motorový čln, umelecké diela a obrazy, či šperky a náramkové hodiny. 

​Marian Kotleba si okrem postu v politike privyrobil viac ako 20 tisíc

Predseda politickej strany si vo verejnej funkcii zarobil 36 468 eur. Okrem vykonávania funkcie v politike priznal za rok 2019 aj zárobok iný v hodnote 20 240 eur. Priznal vlastníctvo bytu v Banskej Bystrici, ale aj hypotéku. 

​Robert Fico priznal vinice a jedno auto

Predseda strany Smer - SD Robert Fico uvádza v majetkovom priznaní príjmy iba z výkonu verejnej funkcie. Za rok 2019 si Fico zarobil 36 468. V hnuteľnom a nehnuteľnom vlastníctve uvádza vinice vo Vinohradoch a motorové vozidlo značky Volvo. 

​Bývalý premiér Igor Matovič zarobil rovnako ako Kotleba a Fico

Igor Matovič si v roku 2019 zarobil takú istú sumu vo verejnej funkcii ako Robert Fico a Marian Kotleba. Okrem údaju zárobku 36 468 eur v priznaní Matoviča nie je žiadna nehnuteľnosť a ani hnuteľnosť. 

​Peter Pellegrini zarobil len o necelých 20 tisíc menej ako prezidentka

Peter Pellegrini si za rok 2019 pripísal na účet zárobok 68 264 eur. V priznaní uvádza dve hypotéky a úver. Vo vlastníctve má viaceré byty v Bratislave. 

Súvisiace články