Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Vyhliadli si ho na stanici, aby ho neskôr mohli vydierať pre peniaze
Zdielať na

Vyhliadli si ho na stanici, aby ho neskôr mohli vydierať pre peniaze

HUMENNÉ / Najskôr ho opili a potom tvrdili, že dobil pracovníka v nočnom klube. Ako odškodné za údajnú ťažkú ujmu si od muža z Jasenova pýtali 3 500 eur. To im však nestačilo a neskôr chceli ešte viac. Keď si však po peniaze prišli na východ Slovenska do Humenného, čakala na ich policajná hliadka. Jedného z partie už obvinili a hrozí mu väzenie.

Poškodený muž pochádza z Jasenova. Tvrdí, že ho vydierala partia ľudí zo západného Slovenska. Vyhliadli si ho na železničnej stanici v Bratislave a aj si spolu vypili.

Na druhý deň mu mali tvrdiť, že sa v nočnom klube pobil, a že ako odškodné musí zbitému mužovi zaplatiť 3 500 eur. "Vybrali peniaze a on išiel akože vyrovnať škodu, že ty ani nechoď, lebo ťa zabijú, že som veľmi vystrájal," opísal situáciu poškodený. "Muž požadované peniaze zaplatil. Záležitosť sa týmto ale neskončila. Obvinený muž opätovne pýtal od Jasenovčana ďalšie peniaze, a to vo výške 2 000 eur," informovala hovorkyňa krajského riaditeľstva policajného prezídia Jana Ligdayová. Tie si išli vyzdvihnúť na východ Slovenska, kde ich už ale čakala policajná hliadka. Policajti prípad najskôr vyšetrovali ako vydieranie, napokon skutok prekvalifikovali na podvod. Zo skutku obvinili 32 ročného muža z Galanty. Tomu v prípade dokázania viny hrozí väzenie až na 5 rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy