Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Richard Sulík: Návšteva u Kollára v nemocnici nebol dobrý krok
Zdielať na

Richard Sulík: Návšteva u Kollára v nemocnici nebol dobrý krok

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Koncom novembra, keď opatrenia nedovoľovali návštevy v nemocniciach boli koaliční partneri na návšteve u Kollára priamo v nemocnici. Boris Kollár bol hospitalizovaný po autodopravnej nehode. Minister hospodárstva pokladá tento krok koalície za nesprávny.

Premiér Igor Matovič doteraz nevysvetlil kto mu dovolil ísť spolu s koaličnými partnermi za Borisom Kollárom na izbu do nemocnice. Toto stretnutie malo za následok pobúrenie verejnosti, ktorá to považuje za výsmech a papalašizmus. Mnohí totiž nemôžu navštíviť svojich blízkych v nemocnici. 

Minister hospodárstva a jeden z koaličných partnerov Richard Sulík v rozhovore pre agentúru SITA priznal, že považuje stretnutie v Nemocnici sv.Michala v Bratislave na izbe u predsedu parlamentu Borisa Kollára za nevhodný a nesprávny. K tomu postoju prišiel až po búrlivých reakciách verejnosti, ktorá to považovala za nevhodné, keď epidemiologické opatrenia zakazovali návštevy v nemocniciach. "Keď vidím, aké vášne to vyvolalo, tak to vnímam ako nesprávny krok. Keď som tam bol pozvaný, tak som si myslel, že je to všetko zabezpečené a všetko je v poriadku. Boris Kollár ležal na izbe sám, takže my sme sa nestretli s inými chorými ľuďmi. Dokonca bol do jeho izby samostatný vstup zo zadnej časti nemocnice," vysvetlil Sulík. 

Vysvetlil aj, že návšteva mala svoje odôvodnenie. Bolo dôležité prerokovať v rámci koalície voľbu generálneho prokurátora. "A keď raz generálneho prokurátora volí parlament, tak predseda parlamentu je tam kľúčová osoba. Keď tú nemocnicu nemohol opustiť, tak svet nezastane len preto, že v nemocnici je nejaký domnelý zákaz. Stále si však nie som úplne istý, či bolo v tej chvíli tak jasné, že sme tam nesmeli ísť," konštatoval predseda SaS.

Boris Kollár sa vážne zranil počas nehody 24. októbra. Následne bol prevezený do Nemocnice sv. Michala v Bratislave. Spolu s ním bola zranená aj ďalšia spolujazdkyňa v Kollárovom aute, bývalá finalistka Miss Universe SR Miroslava Fabušová. Boris Kollár sa potom prostredníctvom videa vyjadril, že ho Fabušová oslovila so žiadosťou, aby ju odviezol do lekárne. Po tom, ako vysvitlo, že Kollár napriek zákazu návštev v nemocniciach prijímal návštevy, požiadal predseda parlamentu o prepustenie z nemocnice do domácej liečby. Hospitalizáciu ukončil 27. novembra.

"Čo sa týka iného množstva návštev u Borisa Kollára, to bola asi chyba. Nepýtal som sa ho však na to. Je to jeho vec, on to médiám vysvetlí alebo nevysvetlí. Ja nevidím dôvod to riešiť," dodal Sulík.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy