Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Kollár o bufete v NR SR: Nebudú mať ani krabičky, politici tu majú záchod, tam sa môžu napiť koľko len chcú
Zdielať na

Kollár o bufete v NR SR: Nebudú mať ani krabičky, politici tu majú záchod, tam sa môžu napiť koľko len chcú

Zdroj: noviny.sk/fotosita

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Predseda parlamentu Boris Kollár oznámil, že parlamentný bufet sa pre všetkých, okrem zamestnancov Národnej rady, zatvára. Rozhodol sa tak potom, čo aj Peter Pellegrini (Hlas-SD) kritizoval, že poslanci si jedáleň nezatvorili, no fungovanie gastro prevádzok pre koronavírus na Slovensku od 15. októbra obmedzili. Viaceré reštaurácie museli úplne zatvoriť. Kollár tak poslancom odkázal, nech si so sebou prinesú lepeňák a napijú sa vody zo záchodu - tam im ju nevypne.

"Nakoľko, niektorí politici majú neustálu túžbu vytĺkať politický kapitál, tak som sa rozhodol konať," vyhlásil Boris Kollár na adresu Petra Pellegriniho (Hlas-SD), ktorý kritizoval ponechanie parlamentného bufetu otvoreného. Kollár tvrdí, že poslanci sa na grémiu dohodli o jeho otvorení, všetci hlasovali "za", no Pellegrini na ňom nebol. "Aby v budúcnosti sa nesnažili vytĺkať tento politický kapitál som sa rozhodol, že neumožníme prístup poslancom, poslaneckým asistentom." Napriek tomu bude otvorená len pre pracovníkov so zamestnaneckým pomerom.

"Nech sa páči vody sa môžu napiť na toalete, tam im vodu nevypneme. Môžu sa do sýtosti napiť. Nebudú mať jedlo ani do krabičiek, aby sme náhodou nezanechali uhlíkovú stopu a potom ich nebičovali iní poslanci zas, že nie sme environmentálni. Nebudú mať ani plasty, nebudú mať ani krabičky, budú mať pitnú vodu a bude pokoj," vyhlásil predseda parlamentu. "Prosím politici tu majú záchod, tam sa môžu napiť koľko len budú chcieť .Musíme byť solidárni k ostatným."

"Jedáleň v Národnej rady nie je komerčná reštaurácia. Bolo by to komerčnou reštauráciou keby ľudia z vonka prichádzali a mohli sa tu najesť menučko. Potom sa bavme, keď zatvárame komerčné jedálne na Slovensku, ale toto nie je komerčná jedáleň," povedal Kollár s tým, že ak by sa takto zachovali napríklad aj v závode VW, tak by sa asi rozpadol. "Zamestnanci vo veľkých podnikoch predsa musia jesť." 

Poslanci riešili problém s bufetom aj v prvej vlne pandémie koronavírusu, kedy sa zaviedli prísne opatrenia. Hlavný hygienik Ján Mikas v tom čase ani nevedel, že nejaký parlamentný bufet existuje:

https://www.facebook.com/BorisKollarOfficial/posts/2761710130816711

"Nech si donesú lepeňák, pitnú vodu im dám. Doporučil by som lepeňák do servítky, aby ani tam nebol plast," dodal s tým, že strach o politických kolegov nemá a zabezpečovať im nejaké obedy nebude.

Parlamentný bufet sa tak pre poslancov NR SR zatvára. Najesť sa v ňom budú môcť len zamestnanci Národnej rady. Podľa slov Kollára je toto najlepšie riešenie, hoci od začiatku tu boli dodržané rozostupy a zásada R-O-R. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy