Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Košom dostali aj na štvrtýkrát. Rokovanie vyvolalo niekoľkohodinovú búrlivú diskusiu
Zdielať na

Košom dostali aj na štvrtýkrát. Rokovanie vyvolalo niekoľkohodinovú búrlivú diskusiu

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Zástupcov opozičných strán Ľuboša Blahu a Mariána Kotlebu ani na štvrtýkrát nezvolili za predsedov výborov. Poslanec Smeru Blaha mal záujem o riadenie ľudskoprávneho výboru a predseda ĽSNS výboru na kontrolu Vojenského spravodajstva. Viac už redaktor Richard Nemec.

Parlamentný výbor pre ľudské práva je plne funkčný a v piatok na svojom prvom zasadnutí zvolil za podpredsedov Vladimíru Marcinkovú (Za ľudí) a Petra Polláka z hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO). Predseda výboru Ondrej Dostál z klubu Sloboda a Solidarita (SaS) priznal, že sa funkcie v krátkom čase vzdá.

Parlament zvolil Dostála za predsedu výboru 2. apríla večer. Dostál vopred avizoval takýto postup v snahe, aby sa výbor sfunkčnil. Poslanecká snemovňa totiž štyrikrát za predsedu výboru nezvolila opozičného poslanca Ľuboša Blahu (Smer-SD), pričom strana stále trvala na jeho nominácii.

„Rokovania výboru sa zúčastnili všetci koaliční poslanci, z opozície neprišiel nikto. Blaha sa ospravedlnil a povedal, že budú bojkotovať činnosť výboru, až kým nebude zvolený za predsedu výboru poslanec navrhnutý Smerom-SD,“ povedal Dostál. Podpredsedov poveril zastupovaním predsedu výboru.

Ako avizoval, funkcie sa už neskôr počas dňa oficiálne vzdal. „Skončil som. Už hodinu nie som predsedom Výboru NR SR pre ľudské práva a národnostné menšiny. Ťažko sa na ten nový pocit zvyká. Bolo to krátke, ale intenzívne. Kreslo je znovu voľné, ako som sľúbil. Ľuboš (člen strany Smer-SD a kandidát do čela ľudskoprávneho výboru Ľuboš Blaha, pozn. autora), môžeš to zasa skúsiť," napísal na sociálnej sieti Dostál.

Pozícia predsedu je stále neobsadená v parlamentnom výbore na kontrolu činnosti Vojenského spravodajstva. Parlament vo štvrtok 2. apríla rovnako po štvrtýkrát nezvolil za jeho predsedu Mariana Kotlebu zo strany Kotlebovci - Ľudová strana Naše Slovensko.

Videli ste už poslednú reláciu Na hrane? Pozrieť si ju môžete aj tu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy