Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Podľa informácií TV JOJ Andrejovi Kiskovi zamietli sťažnosť voči obvineniu
Zdielať na

Podľa informácií TV JOJ Andrejovi Kiskovi zamietli sťažnosť voči obvineniu

Archívna reportáž
Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Andrej Kiska naďalej čelí obvineniu z daňového podvodu. Dva nezávislé zdroje totiž televízii JOJ potvrdili informáciu, že sťažnosť voči obvineniu bývalého prezidenta bola zamietnutá.

Andrejovi Kiskovi neuznali budovanie značky "Andrej Kiska" cez firmu KTAG. Sťažnosť podal jeho advokát. 8. januára bola doručená na krajskú prokuratúru v Prešove. Odvtedy čakal na rozhodnutie prokuratúry. Oficiálne stanovisko prisľúbila polícia v piatok 13.3. Ak potvrdí, že sťažnosť Andreja Kisku bola zamietnutá, zrejme sa vyšetrovanie posunie bližšie k obžalobe.

Andreja Kisku vyšetrovateľ NAKA obvinil 6. decembra.V čase, keď na Slovensku rezonovalo obvinenie Roberta Fica. Kiska obvinenie z pokračujúceho daňového podvodu označil za Ficovu pomstu. 

Anonym ešte pred dvoma rokmi poslal do redakcií list, podľa ktorého si Kiska vo svojej firme, cestovnej agentúre KTAG, nákladmi na svoju prezidentskú kampaň znížil dane o desiatky tisíc eur. A práve to podľa polície firma nemala v predmete podnikania. V tom čase bol konateľom firmy aj Andrej Kiska. Jeho spoločníka obvinili ešte vo februári. Teraz padlo obvinenie na prezidenta. "V utorok 3. decembra vyšetrovateľ národnej kriminálnej agentúry obvinil Ing. Andrej K. za pokračujúci zločin daňového podvodu vo forme organizátora," uviedol v decembri 2019 hovorca policajného prezídia Michal Slivka. 

V ten istý deň sa Slovensko najprv dozvedelo, že práve Robert Fico ako úhlavný nepriateľ Andreja Kisku, má na krku obvinenie za svoje vyjadrenia. Novinárom sa vyhýbal. Dostali z neho včera len jednu vetu. "Zavolajte pánovi Kiskovi, kedy bude stíhaný za daňové podvody. Dobre?" reagoval vtedy Fico. "Štátna mafia pokračuje vo svojej práci. Fico pokračuje vo svojej pomste," kontroval Kiska. 

"Obvinenie bolo vznesené predovšetkým na základe výsledkov znaleckých posudkov a zabezpečených listinných dôkazov, rozsiahleho dokazovania a výsluchov svedkov," dodala vo svojom stanovisku polícia. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy