Zatiahnuté
21°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Osobitná komisia súdnej rady rozhodovala o osude členov, ktorí na sudcovskú stoličku vybrali Maruniakovú
Zdielať na

Osobitná komisia súdnej rady rozhodovala o osude členov, ktorí na sudcovskú stoličku vybrali Maruniakovú

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Osobitná komisia súdnej rady sa zaoberala výberovým konaním, cez ktoré sa sudkyňa Zuzana Maruniaková pred rokmi dostala na svoju pozíciu. Objavili sa totiž tvrdenia, že konanie bolo zmanipulované. Osobitná komisia upozornila na závažné pochybenia a teraz rozhodovala o osude ľudí, ktorí Maruniakovú na sudcovskú stoličku vybrali.

Osobitná komisia súdnej rady vznikla, aby skúmala sudcov spomínaných v Kočnerovej threeme. Jednou z nich je aj Zuzana Maruniaková, ktorú podľa threemy mali Kočner s Jankovskou riadiť v kauze zmenky. 

K: "Ahoj, Zuza , ok?"
J: "Zatiaľ, hej. Asi trošku prelaknutá po dnešku."
K: "Tak nech robí, čo má. Lebo skončí, na Kuciaka."

Kom: Práve na to, ako sa Maruniaková dostala do sudcovského taláru si komisia posvietila a preverila výberové konanie na sudcov Okresného súdu Bratislava V. Zistila závažné chyby. Zuzana Maruniaková sa stala sudkyňou pred 7 rokmi. časť členovej výberovej komisie sa preto dnes postavila pred súdnu radu. A tvrdila, že toto výberové konanie nebolo zmanipulované.


Komisii tiež vyčítali, že ich k veci nevypočula. "Ja netvrdím to, že títo ľudia sú bezúhonní alebo budú, alebo nebudú odsúdení, budú disciplinárne potrestaní. Ja odmietam prekročenie kompetencie," vyjadrila sa členka súdnej rady Marcela Kosová. "Dvaja z týchto sudcov, ktorí sa dostali v rámci výberových konaní za sudcov, ako pracovníci ministerstva spravodlivosti, nerobili dobré meno justícií," poznamenala Elena Berthotyová, členka súdnej rady a osobitnej komisie súdnej rady. 

Súdna rada nakoniec po 2 hodinách ostrej diskusie návrh na disciplinárne konanie členov výberovej komisie a ich vyškrknutie zo zoznamu neschválila. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy