Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Saková reagovala na zverejnenú videonahrávku týkajúcu sa volieb. Čo presne nechce dovoliť 60- tisícom Slovákom?
Zdielať na

Saková reagovala na zverejnenú videonahrávku týkajúcu sa volieb. Čo presne nechce dovoliť 60- tisícom Slovákom?

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Čo presne nechce ministerka Denisa Saková v nahrávke dovoliť 60- tisícom Slovákom, ktorí chcú voliť zo zahraničia? V súvislosti s nedokončenou videonahrávkou ministerky v nedeľu podpredseda strany Za ľudí Juraj Šeliga zvolal médiá pred budovu Ministerstva vnútra SR. Hovoril o tom, že stovky Slovákov v zahraničí doteraz nedostali volebné lístky a taktiež hlásili problémy so servermi pri registrácii zo zahraničia. Ministerka na medializovanú nahrávku reagovala prostredníctvom sociálnej siete vyjadrením, že chcela podobne ako opozícia mobilizovať aj voličov strany Smer-SD.

"Je zrejmé, že väčšina ľudí, ktorí chcú hlasovať zo zahraničia, je pod dlhodobým masírovaním opozície. Ja, ako kandidátka strany SMER-SD si uvedomujem potrebu predvolebnej mobilizácie. Považujem za absolútne korektné a legitímne, že ako politička chcem prispieť k mobilizácii našich voličov z regiónov," uviedla ministerka vnútra Denisa Saková. 

"Je na mieste otázka, či babráctvo Ministerstva vnútra SR alebo neschopnosť Denisy Sakovej je snahou sabotovať možnosť voľby pre Slovákov zo zahraničia. Ved my vieme už minimálne 4 mesiace, kedy budú parlamentné voľby a ľudia, ktorí žijú v Česku, v Nemecku, v Taliansku, ale napríklad aj v Austrálii, stále nemajú hlasovacie lístky," vyjadril sa Juraj Šeliga podpredseda strany Za ľudí. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy