Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Predstavitelia Smer-SD zverejnili tri základné programové priority do volieb
Zdielať na

Predstavitelia Smer-SD zverejnili tri základné programové priority do volieb

Google News Button Sledovať správy

BANSKÁ BYSTRICA / Predstavitelia strany Smer SD sa v sobotu stretli v Banskej Bystrici. V prípade úspechu vo voľbách chce strana pokračovať v sociálnych opatreniach. Predstavili tri základné programové priority do volieb.

Pre dôchodcov plánujú vyplácanie 13. dôchodku, a to pre všetkých rovnako v hodnote 460 eur. Druhou prioritou sú benefity pre rodiny s deťmi a zavedenie 13. rodinného prídavku, ktorý by bol vyplácaný v auguste, pred začiatkom školského roka. Riešiť chcú aj situáciu v zdravotníctve, najmä nedostatok lekárov.

"Priznám sa, že je to veľmi rozhodnutie také, ktoré vyvolá veľkú diskusiu, ale myslíme si, že je správne. Ak dnes štát vynakladá od 50 do 60 tisíc na štúdium lekára počas šiestich rokov, tak nechápem prečo by mal právo tento lekár po skončení lekárskej fakulty na druhý deň sadnúť do lietadla, vlaku či autobusu a odísť pracovať do Rakúska, Francúzska či Nemecka. Na to predsa sa naši ľudia neskladajú s našimi daňami, aby sme podporovali zdravotné systémy v iných štátoch," vyjadril sa predseda strany Robert Fico. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy