Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Robert Fico opäť vo forme. Reagoval na svoje obvinenie aj demisiu ministerky zdravotníctva
Zdielať na

Robert Fico opäť vo forme. Reagoval na svoje obvinenie aj demisiu ministerky zdravotníctva

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Po náhlom odchode zo snemu v sprievode zdravotníkov je Robert Fico späť a opäť vo forme. Na reakciu na svoje obvinenie, ale i demisiu ministerky Kalavskej si zvolil denník Pravda. Potvrdil informáciu, ktorú TV JOJ priniesla už v sobotu, že proti obvineniu podal sťažnosť. Celé je to podľa neho nezmysel zaujatého prokurátora.

Na jednej strane Robert Fico rozhodnutie špeciálneho prokurátora rešpektuje, na druhej strane dal jasne v denníku Pravda najavo, čo si o ňom a o jeho rozhodnutí myslí. "Je to slniečkár, napojený na Sorosove štruktúry, dal jasný pokyn vyšetrovateľke, aby začala vyšetrovanie. Ja som nič nepredlžoval, akonáhle došlo obvinenie, tak som ho prevzal, podpísal a ja to rešpektujem. Ale mám právo povedať aj to, že to je úplný nezmysel a že ma to uráža. Mňa to ako človeka uráža, lebo ja presne viem, kde to srdce mám," uviedol Robert Fico.

Isté ale nie je, kde sa nachádza sťažnosť, ktoré mal Robert Fico voči uzneseniu podať. O nej informoval Robert Kaliňák už v sobotu na slávnostnom sneme Smeru. "Sťažnosť určite už padla," povedal Kaliňák a potvrdil to aj samotný Fico: "Hneď v ten deň, ako mi to bolo doručené. Avšak Jana Tökölyová zo špeciálnej prokuratúry uviedla v stanovisku niečo iné: "Úrad špeciálnej prokuratúry sťažnosť obvineného voči uzneseniu o vznesení obvinenia vyšetrovateľom, na ktorú sa pýtate neeviduje."

Zdá sa, že Robert Fico chce namietať to, čo viackrát zopakovali v rozhovore, a to vraj politickú zaujatosť špeciálneho prokurátora. "Viete, čo som za človeka. Mám silné ľavicové zmýšľanie a nebudem akceptovať, aby nejaký prokurátorík pobehoval po chodbách a vykrikoval, že Fica treba zatvoriť za čokoľvek, čo na neho nájdeme," povedal líder Smeru. 

Úrad špeciálnej prokuratúry vyjadrenia Roberta Fica nekomentuje, ale akékoľvek zásahy či neobjektívnosť okrem polície vylučuje aj samotný prokurátor, ktorý obvinenie Roberta Fica nariadil. "Odmietame politický nátlak, budeme postupovať v súlade so slovenskými zákonmi. Bol vydaný prokurátorom pokyn na vznesenie obvinenia. Je tam právo podať sťažnosť, o ktorej bude rozhodovať špeciálny prokurátor," vyjadril sa prokurátor ÚŠP. "Pod mojim vedením nedopustím, aby sa konalo nezákonne," povedal Milan Lučanský, prezident policajného zboru. "Úrad špeciálnej prokuratúry nepovažuje za potrebné komentovať vyjadrenia prezentované politikmi, či médiami vo veciach, v ktorých stále prebieha trestné konanie a vec nie je právoplatne skončená,"  dodala Jana Tökölyová. 

Otázne je, ako sa polícia vysporiada aj so slovami poslancov za Smer, ktorí sa Roberta Fica zastali, že súhlasia s jeho slovami a názorom. Polícia zatiaľ tieto slová stále analyzuje. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy