Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
SaS: Fico s Glváčom sa vysmiali Slovákom do tváre. Premiéra Pellegriniho označili za figúrku na smeráckej šachovnici
Zdielať na

SaS: Fico s Glváčom sa vysmiali Slovákom do tváre. Premiéra Pellegriniho označili za figúrku na smeráckej šachovnici

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Strana SaS reaguje na situáciu okolo Martina Glváča, potom čo sa mimoriadna schôdza na jeho odvolanie nekonala. Koalícia za rokovací program nehlasovala. Glváč sa tieto dni priznal, že s Kočnerom komunikoval, no nie tak ako sa podľa jeho slov uvádza v správach. Podľa opozície strana Smer-SD len ukázala ako "vážne" to myslia s očistou slovenskej spoločnosti. Premiéra Petra Pellegriniho označili len za fígurku na smeráckej šachovnici.

Po tom ako v parlamente neschválili program mimoriadnej schôdze, ktorej cieľom bolo odvolanie Martina Glváča z postu podpredsedu NR SR, sa Glváč sám postavil pred kamery. Svoje odstúpenie z funkcie ale neoznámil. Po jeho boku stál predseda Smeru-SD Robert Fico a vyjadril mu svoju podporu. "Rozhodnem sa tak, ako to budem cítiť. Budem konať tak, aby som nepoškodil stranu Smer-SD. V krátkom čase vás o tom budem informovať," uviedol Martin Glváč.   "Nemôžem súhlasiť, že sa zodpovednosť vyvodzuje vždy len od predstaviteľov strany Smer-SD. Budem stáť pri Martinovi Glváčovi akokoľkovek sa rozhodne," vyhlásil Fico. 

Na tieto slová teraz reaguje opozičná SaS na čele s Richardom Sulíkom. Podľa ich vyjadrení Glváč už dávno nemá čo robiť v NR SR a to už vôbec nie ako podpredseda parlamentu.  "Včerajšie udalosti navyše ukázali, že predseda vlády Peter Pellegrini je len figúrkou na šachovnici svojho straníckeho predsedu Roberta Fica. Všetci dobre vieme, že Martin Glváč už dávno nemal byť vo funkcii, ale sedieť pred vyšetrovateľom a spovedať sa zo svojich kontaktov s mafiánom Kočnerom. Namiesto toho sa spolu so svojím straníckym šéfom Ficom vysmieva nielen premiérovi, ktorý v podstate verejne žiadal jeho odstúpenie, ale najmä všetkým občanom Slovenska," vyjadrila sa europoslankyňa za SaS Lucia Ďuriš Nicholsonová.

"Peter Pellegrini verejne ukázal, že aj keby náhodou očistu Slovenska chcel, tak je z neho bezmocná figúrka, ktorej Robert Fico dovolil priemérovať. Na rozdiel od svojho straníckeho kolegu Glváča by mohol ukázať politickú kultúru, pozbierať zbytky vlastnej sebaúcty a zvážiť svoje ďalšie pôsobenie na čele takejto vlády," doplnil predseda SaS Richard Sulík.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy