Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Ministri schválili navýšenie platov učiteľom. Saková so svojím návrhom mala menej šťastia
Zdielať na

Ministri schválili navýšenie platov učiteľom. Saková so svojím návrhom mala menej šťastia

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Rokovanie vlády bolo expresné. Bez problémov a pripomienok ministri schválili navýšenie platov pre učiteľov o 10 percent. Menej šťastia naopak mala ministerka vnútra Denisa Saková. Prečo?

Dá sa povedať, že vláda už funguje v predvolebnom režime, keďže platí oznam premiéra Petra Pellegriniho o tom, že žiadne zásadnejšie materiály už ministri predkladať nemajú, pretože by sa nestíhali lehoty. Posledná parlamentná schôdza, na ktorej sa predkladali vládne návrhy zákonov, s ktorými ráta napríklad aj štátny rozpočet bola októbrová. Tá začne budúci týždeň a zákony sa na vláde museli schváliť do 27. septembra. 

V stredu bolo na programe sedem bodov, z toho z tých zásadnejších, o ktorom sa dlho debatuje je zavedenie novej formy identifikátorov. Tento projekt je nafinancovaný na viac ako osem miliónov eur. Tento zákon ale napokon z rokovania stiahli a presunuli podľa informácií TV JOJ na budúci týždeň. Bez ohľadu na to či ho vláda schváli o ňom parlament už rokovať nebude. Návrh si tak zrejme počká na nového ministra., ktorý vzíde po marcových voľbách. 

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články