Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Šesťčlenná rodina prišla o strechu nad hlavou. V noci ich dom pohltili plamene
Zdielať na

Šesťčlenná rodina prišla o strechu nad hlavou. V noci ich dom pohltili plamene

BÔRKA / Drevenú stavbu bez súpisného čísla v obci Bôrka pri Rožňave v utorok v noci pohltili plamene. Išlo o príbytok, v ktorom žila 6 -členná rodina s malými deťmi. Pravdepodobnou príčinou požiaru je manipulácia s otvoreným ohňom. Ten sa po stavbe zrejme rozšíril z piecky, v ktorej si rodina kúrila. Napriek rýchlemu zásahu hasičov zhorela rodine strecha nad hlavou úplne do tla.

Z príbytku sa začali šíriť plamene. V čase požiaru sa v ňom nachádzali rodičia so štyrmi maloletými deťmi. Našťastie sa im podarilo pred plameňmi uniknúť a nik sa nezranil. 

K požiaru prišli ako prví dobrovoľní hasiči, ktorým sa v krátkom čase podarilo požiar lokalizovať. Do príchodu profesionálov pomáhali s hasením aj miestni obyvatelia. "Horela jednoduchá stavba bez popisného čísla, ale neboli dodržané bezpečné vzdialenosti medzi jednotlivými objektmi a začala horieť aj druhá stavba podobného charakteru," vraví veliteľ zásahu Elemír Kerekes. 

Keďže však stavba bola drevená, zhorela do tla. Nachádzalo sa tam ešte niekoľko skrytých ohnísk, ktoré hasiči hľadali pomocou termo-kamery. Strhnúť museli aj strechu, aby sa k nim dostali. 

Rodina strávila noc zrejme u príbuzných. Čo s nimi ale bude ďalej, netušia. 

Pozrite si archívnu reportáž o nedávnom požiari továrni v Trnave: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy