Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Kamión narazil do odstavených áut. Dvaja mladíci utrpeli vážne poranenia
Zdielať na

Kamión narazil do odstavených áut. Dvaja mladíci utrpeli vážne poranenia

TISOVEC / Nočná nehoda v meste Tisovec si vyžiadala zranenia dvoch mladých ľudí. Tí stáli pri zaparkovaných autách, do ktorých narazil kamión. Jedno z vozidiel skončilo v potoku.

Autá stáli odparkované oproti seba na kraji cesty, muži práve zapájali štartovacie káble, keď do jedného z vozidiel zozadu narazila cisterna. Kamionista si autá nevšimol, v tom čase sa mal pozerať do spätného zrkadla. Na kameru hovoriť nechcel. "Vodič kamióna neprispôsobil rýchlosť jazdy, dostatočne sa nevenoval vedeniu motorového vozidla a nesledoval situáciu v cestnej premávke, pričom narazil do odstaveného osobného motorového vozidla,"  informovala policajná hovorkyňa Mária Faltániová. 

Jedno ostalo stáť na ceste, druhé auto skončilo v potoku. 24-roční muži mali v tom čase stáť medzi oboma autami. Náraz zmietol aj ich. Zostali sedieť na zemi, nevedeli sa postaviť. Vodič cisterny privolal pomoc, zasahovali dve posádky záchranárov. Jakuba a Dominika previezli do nemocnice.

Podľa hovorkyne jeden z mužov utrpel poranenia v oblasti dolnej končatiny. Druhý sa sťažoval na bolesti ľavého boku. Malo by ísť o vážne zranenia. Jeden z nich má zlomeniny na obidvoch nohách, obidvaja sa však budú zo zranení liečiť niekoľko týždňov. "Jeden z pacientov musel podstúpiť operáciu. Zdravotný stav oboch je však stabilizovaný," uviedla hovorkyňa siete nemocníc Jana Fedáková.  Okolnosti dopravnej nehody už vyšetruje polícia, začali zároveň trestné stíhanie pre ublíženie na zdraví. Vodičovi kamiónu prítomnosť alkoholu v tele nezistili. ​

K vážnej dopravnej nehode došlo včera pri Prešove: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy