Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Falošné doklady a zamestnávanie načierno. Polícia pri razii na západnom Slovensku zadržala Srba a troch Ukrajincov
Zdielať na

Falošné doklady a zamestnávanie načierno. Polícia pri razii na západnom Slovensku zadržala Srba a troch Ukrajincov

BRATISLAVA / Počas akcie v Bratislavskom a v Nitrianskom kraji policajti Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii UHCP vykonali tri domové prehliadky a aj prehliadky motorových vozidiel.

Policajti pri prehliadkach zaistili mobilné telefóny, výpočtovú techniku a listinné dokumenty štátnych príslušníkov tretích krajín, dokonca aj nelegálne držanú strelnú zbraň.

​Vyšetrovateľ obvinil 33-ročného Srba a troch Ukrajincov vo veku 40, 41 a 55 rokov zo zločinu prevádzačstva. Podľa zistení polície mali títo muži zarábať na nelegálnom zamestnávaní, ktoré je v rozpore s právnym poriadkom nielen Slovenskej republiky, ale aj Európskej únie. Doposiaľ je preukázaných 371 prípadov, kedy umožnili nelegálne zotrvať na Slovensku občanom Ukrajiny, Srbska a Moldavska. Prostredníctvom pracovných agentúr mali zabezpečovať cudzincom načierno prácu.

Niektorí mali zabezpečovať aj falošné identifikačné karty krajín Európskej únie, ktorými sa potom na našom území cudzinci preukazovali ako pravými a vďaka tomu nemuseli dokladovať povolenie na pobyt.

Vyšetrovanie samozrejme pokračuje ďalej, vyšetrovateľ v priebehu stredy predloží prokurátorovi návrh na vydanie podnetu na vzatie do väzby. Po dokázaní viny im hrozí trest odňatia slobody na dva až osem rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy