Jasno
18°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Kisku jednohlasne zvolili za predsedu strany Za ľudí. Známe sú mená aj podpredsedov
Zdielať na

Kisku jednohlasne zvolili za predsedu strany Za ľudí. Známe sú mená aj podpredsedov

Google News Button Sledovať správy

KOŠICE / Predsedom strany Za ľudí bude jej zakladateľ a bývalý prezident Andrej Kiska. Rozhodli o tom jednohlasne delegáti na sobotňajšom ustanovujúcom sneme strany v Košiciach. Delegáti zvolili aj piatich podpredsedov strany.

Na sneme novej politickej strany Za ľudí delegáti zvolili aj piatich podpredsedov strany, ktorými budú Veronika Remišová, Jana Žitňanská, Vladimír Ledecký, Juraj Šeliga a Michal Luciak.

​Politická strana bývalého prezidenta Andreja Kisku Za ľudí na ustanovujúcom sneme v Košiciach volila svojho predsedu, podpredsedov a členov predsedníctva.

Kiska vo svojom prejave povedal, že Za ľudí je strana, ktorá má silné miesto v politickom ringu. Preto verí, že v budúcoročných parlamentných voľbách dosiahne dvojciferný výsledok. "Za ľudí je strana, ktorá presne vie, čo treba zmeniť, ako to zmeniť a predovšetkým je tvorená ľuďmi, ktorí vedia, ako tie zmeny realizovať. Nebojme sa, nemajme strach, my to spoločne dáme,“ povedal Kiska. Zároveň vyzval všetky demokratické opozičné strany, aby boli jednotné.

Pozrite si príhovor Andreja Kisku po jeho zvolení za predsedu strany: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy