Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
TV JOJ oslovila v Egypte manželov, ktorí lietali s cestovkou Thomas Cook. Prezradili, ako sa na podobné situácie pripravujú
Zdielať na

TV JOJ oslovila v Egypte manželov, ktorí lietali s cestovkou Thomas Cook. Prezradili, ako sa na podobné situácie pripravujú

HURGHADA / Práve dovolenkárov z Veľkej Británie sa krach najstaršej cestovnej kancelárie dotkol asi najviac. Boli rozlietaní po celom svete. Prvé dni po páde cestovky mnohí z nich ani netušili, čo s nimi bude. Náš kolega Vlado Jurek sa s takýmito dovolenkármi stretol v Egypte.

Pokojné chvíle v egyptskej Hurghade aj tu niektorým dovolenkárom narušili informácie o krachujúcej cestovke. Shirley a Tony pochádzajú z britského Manchestru. Manželmi sú 22 rokov. Na dovolenky chodia 5-krát do roka. Thomas Cook bol pre nich zárukou spokojnosti, dobrej ceny, ale hlavne istoty. "My cestujeme hlavne s Thomas Cook, lebo to bola veľmi lacná cestovná kancelária. Každý deň mala lety do Turecka, do Indie, lietali do celého sveta ale aj tu, lebo to bol najväčší charter," vyjadrila sa Shirley. 

Aby sa dostali domov britská vláda im zabezpečila lietadlá. Tie by mali odletieť v tých istých letových časoch ako pôvodne lety skrachovanej kancelárie. "Všetci máme svoje lety domov v ten istý deň, v ten istý čas, ale čo sa stane na letisku, keď tam prídeme to ešte uvidíme," poznamenala ďalej. 

Manželia sa pripravili na každú situáciu

Napriek poisteniu, stále nosia so sebou rezervu. Minimálne kreditky pre prípad čohokoľvek. Akékoľvek správy aj o svojich krajanoch v iných destináciách sa im nečítali ani nepočúvali dobre. "V ich situácii to muselo byť hrozné, keď sme počuli, že ich zamkli v hoteli, keď chceli odísť, lebo chceli peniaze od tých ľudí," uviedol Tony. "Rozumiem hotelierom, že nedostali zaplatené, je treba sa pozrieť aj na ich pohľad. Na druhej strane to nie je fér pre dovolenkárov, ktorí si zaplatili dopredu, veď niektorí ľudia nemali so sebou žiadne peniaze," vyjadrila svoj názor Shirley. 

S Thomasom Cookom plánovali letieť na dovolenku neraz aj rok dopredu. Z plánov na tú najbližšiu im zostal akurát tak zaplatený účet. Chystali sme sa na budúci rok do Turecka, ale už to bolo zrušené.  

Súvisiace články

Najčítanejšie správy