Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Policajtka, ktorá omylom zastrelila suseda, pôjde za fatálnu chybu na 10 rokov do väzenia
Zdielať na

Policajtka, ktorá omylom zastrelila suseda, pôjde za fatálnu chybu na 10 rokov do väzenia

DALLAS / Policajtka si pomýlila dom a vošla do susedovho, kde sa odohrala dráma. Tvrdila, že muž, ktorého videla, je zlodej a chcela ho zastreliť. Namiesto svojho bytu na poschodí ale vyšla do druhého, kde zastrelila suseda. Za svoju chybu jej súd vymeral 10 rokov za mrežami. Brat zastreleného na pojednávaní policajtke odpustil a pred odchodom do cely sa dokonca objali.

Celá dramatická a kuriózna situácia sa odohrala 6. septembra. Amber Guyger z Texasu si pomýlila byt, namiesto svojho vošla do susedovho, a keďže si myslela, že muž, ktorého vidí, je zlodej, zastrelila ho.

Guyger na súde vypovedala, že 6. septembra v noci, keď sa vracala z práce, si pomýlila poschodia a vošla do cudzieho bytu, o ktorom si však myslela, že je jej. Dvere na byte boli podľa nej pootvorené a vnútri uvidela siluetu muža. "Bola som vydesená na smrť," povedala bývalá policajtka sudcom. 

Guyger podľa vlastných slov na muža začala kričať, aby jej ukázal, čo má v rukách, a vytiahla zbraň. Dvadsaťšesťročný Botham Jean však začal kričať "Hej! Hej!" a rýchlo sa k nej približovať, v čom Guyger vystrelila. Následne sama zavolala záchranku, tá muža previezla do nemocnice, kde zakrátko zomrel.

Za fatálnu chybu pôjde policajtka z Dallasu na 10 rokov do väzenia. Sudcovia sú presvedčení o tom, že susedov byt mohla spoznať už pri vstupe, pretože bol od toho jej úplne odlišný. 

Navyše, keď našla dvere otvorené, mala zavolať policajtov, a nie konať na vlastnú päsť. Brat zastreleného na pojednávaní policajtke odpustil a pred odchodom do cely sa dokonca objali.


Súvisiace články

Najčítanejšie správy