Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Fico o prípadnom stretnutí s Bödörom: Keď ho stretnem, čo ho mám opľuť? Keby sme sa stretli, podáme si ruky
Zdielať na

Fico o prípadnom stretnutí s Bödörom: Keď ho stretnem, čo ho mám opľuť? Keby sme sa stretli, podáme si ruky

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Bývalý premiér a predseda Smeru-SD sa po prvýkrát vyjadril ku komunikácii medzi Marianom Kočnerom a Norbertom Bödörom, v ktorej mali expremiéra označovať za šéfa. Samotný Fico vzťah s kontroverzným podnikateľom nepoprel. Navyše tvrdí, že aj dnes by mu podal ruku.

Cez týždeň v médiách opäť zarezonovala ďalšia zo správ zo série údajnej komunikácie medzi Marianom Kočnerom a Norbertom Bödörom. Podľa Denníka N si v nej obaja zainteresovaní písali o expremiérovi Ficovi, ktorého v nej označujú za šéfa. "Všetci členovia vlády, keď som bol predsedom vlády, aj vtedy aj teraz ma nazývajú šéf, šéfino, šéfinko. Môžete si teda vybrať, ktoré z týchto slov sa vám najviac páči," povedal predseda Smeru-SD Robert Fico.

Podľa denníka sa mala komunikácia dvojice Kočner - Bödör uskutočniť na prelome rokov 2017/2018. Témou mal byť generálny prokurátor. Obaja si v nej údajne písali o tom, že začínajú veriť tomu, že ich šéf privedie do záhuby. Šéfom pritom mal byť práve Fico. Ten ale údajnú komunikáciu spochybňuje a vidí za tým účelovosť. "Teraz sa na dennej báze vyberajú všelijaké omrvinky a robí sa z toho. Ja nemôžem za to, čo sa dvaja ľudia bavia cez nejakú trhreemu, ja žiadnu threemu nemám, ani ľudskú, ani telefónnu," uviedol Fico. 

V piatok ale opäť potvrdil, že sa pozná s podnikateľom Bödörom, aj vďaka SBS-ke Bonul,na ktorej firemných akciách sa niekoľkokrát zúčastnil. Na otázku či by sa s ním po týchto informáciách ešte stretol, odpovedal: "Pán redaktor a čo ho mám opľuť alebo čo mám urobiť? Keby sme sa stretli, tak by sme si asi podali ruky a dobrý deň. To je celé čo vám môžem povedať". Televízia JOJ oslovila aj právnych zástupcov Kočnera a Bödöra. Obaja rovnako ako expremiér namietajú údajnú účelovosť komunikácie a na otázku či ju môžu potvrdiť, priamo neodpovedali. "Žiadna komunikácia s Robertom Ficom neexistuje. Nebol potvrdený zatiaľ predpoklad komunikácie s Norbertom Bödörom. Môžem len potvrdiť, že je účelovo zneužívaná na politický boj," povedal obhajca Mariana Kočnera Marek Para. "Klient nebude komentovať vzťah k žiadnej verejne činnej osobe nakoľko v médiách sa tieto informácie zneužívajú za účelom kriminalizácie týchto osôb," uviedol právny zástupca Norberta Bödöra Adrian Kucek. 

Pred pár dňami bol na nitrianskej NAKA vypovedať šéf Penty Jaroslav Haščák. Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy