Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Dvaja muži a jedna žena zavraždili mladého Nemca. Polícia objasnila 17 rokov starú vraždu
Zdielať na

Dvaja muži a jedna žena zavraždili mladého Nemca. Polícia objasnila 17 rokov starú vraždu

BANSKÁ BYSTRICA / Pred 17. rokmi spoločne vraždili, teraz sedia vo väzbe. Dvaja muži a jedna žena mali v roku 2002 naplánovať a fyzicky zlikvidovať 25-ročného nemeckého občana. O tom, čo spáchali, pritom dlhé roky nikto nevedel. Telesné pozostatky našla polícia až počas tohto leta v lese nad Starými Horami.

V polovici leta vo väzbe skončila 41-ročná Katarína, 39-ročný Marek a 37-ročný Herbert. Podľa polície spáchali spoločne pred 17 rokmi vraždu. "Moja klientka bola vzatá do väzby a to je všetko, čo vám k tomu viem povedať," uviedol obhajca obvinenej Juraj Remšík. 

Obvinená Katarína, v čase vraždy 25-ročná manželka Nemca Stevea spoločne s viacerými komplicmi naplánovala jeho fyzickú likvidáciu. Manžela, s ktorou mala malú dcéru, v spoločnom dome omámila liekmi a jej komplici ho zbili a oblečeného iba v pyžame naložili do auta. "Po ceste sa ešte prebral a na svoju záchranu vykopol zadné dvere auta. Muži, ktorí ho viezli, ho mali preto údermi do hlavy priviesť do bezvedomia," opísal udalosti hovorca policajného prezídia Michal Slivka.  

Jeden z obvinených ho v lese bodol nožom do krku a aj napriek tomu, že obeť stále žila, hodili ju do priekopy. "Chrčiaceho a krvácajúceho ho v ľahkom oblečení mali zahrabať konármi," dodal Slivka. 

Usvedčujú ich výpovede viacerých svedkov, jeden z nich je utajený. Motívom mali byť Nemcove peniaze, Katarína po smrti manžela disponovala sumou vyššou ako 10 miliónov korún. Hoci obvinení muži telo po vražde ešte niekoľkokrát premiestnili, časť pozostatkov vykopali policajti v máji tohto roku nad Horným Jelencom. "Kriminalistický expert stotožnil telo so zavraždeným," potvrdil Slivka. 

Trojica obvinená zo spáchania vraždy proti rozhodnutiu o väzbe podala sťažnosť, ktorú pred pár dňami Krajský súd zamietol. "Väzbu u obvinených nenahradil dohľadom probačného a mediačného úradníka a sťažnosti všetkých troch zamietol ako nie dôvodné," povedala hovorkyňa súdu Nina Uhrovičová.  

Hrozia im až výnimočné tresty. Vraždu objasnili policajti po 17 rokoch ,za tri roky by už ich trestné stíhanie možné nebolo, vražda by bola po 20 rokoch premlčaná.

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy