Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Ďalší nápor dopravy. Cesty na juhu Slovenska čakajú obmedzenia
Zdielať na

Ďalší nápor dopravy. Cesty na juhu Slovenska čakajú obmedzenia

KOMÁRNO / Pre vážsky most v Komárne, jedinú prístupovú cestu na sever Slovenska, platí od piatku popoludnia dopravné obmedzenie. Cesta z juhu bude tak značne komplikovaná, keďže ďalšie obmedzenie čaká vodičov aj v ďalšom, novozámockom okrese.

Cez Vážsky most v Komárne by po piatku už autá ťažšie ako 15 ton konečne nemali prechádzať. Most v zlom technickom stave sfrézovali ešte v júni, aby ho odľahčili pred plánovanou rekonštrukciou, v opačnom prípade by prechod cezeň mohol mať fatálne následky.

Pribudla aj dopravná značka, ktorá zakazuje prejazd vozidiel, avšak značenie obchádzkovej trasy bolo do piatku prekryté. Od jednej popoludní ale už viac ako 15 tonové vozidlá, bez ohľadu na okamžitú hmotnosť pod touto hranicou, nesmú na most.

Znamená to obchádzku, ktorá by už mala byť odhalená – cez Kolárovo, Bajč a Štúrovo. To ale znamená, že susedné Nové Zámky, kde tiež už druhý mesiac opravujú most, sa budú musieť pripraviť na ďalší nápor dopravy.

"V prvom rade bude most dočasne podopretý, momentálne prebieha verejné obstarávanie, aby čo najskôr mohla byť po ňom premávka aj ťažkých vozidiel. Kompletná rekonštrukcia si vyžaduje ešte ďalšie verejné obstarávania, ktoré súvisia s momentálnym stavom prebiehajúcich prác na dočasné podopretie mosta," informuje Lucia Karelová, hovorkyňa Slovenskej správy ciest. 

Pod most teda v budúcom roku pribudne pilier, aby sa nezrútil pri plnom zaťažení. A bude tam, až kým sa most neopraví. "Zákazku na rekonštrukciu stavebných prác je ťažké odhadnúť, ale predpokladáme v druhej polovici roka 2020," dodala Karelová. Po odhalení obchádzkovej trasy budú policajti prípadných previnilcov len upozorňovať. Pokuty prídu na rad až neskôr. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy