Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Vláda na čele s Pellegrinim zasadala v Čani. Rozdávali peniaze aj na obuv
Zdielať na

Vláda na čele s Pellegrinim zasadala v Čani. Rozdávali peniaze aj na obuv

Google News Button Sledovať správy

ČAŇA / Turné premiéra Petra Pellegriniho aj v stredu pokračovalo na východe Slovenska. Po Giraltovciach v Prešovskom kraji sa s ministrami presunul do Čane pri Košiciach, a aj tam rozdávali státisíce eur. V jednom prípade dokonca aj na obuv.

Pellegriniho s ministrami privítali chlebom a soľou, ale aj čerstvo upečenými koláčmi. Na začiatku rokovania sa Richard Raši stretol s 50 starostami z okolitých obcí. Práve pre ne uvoľnili milión eur, aby mohli vo svojich dedinách zaplátať nedostatky. 

Obec Baška dostane 50 000 eur na výstavbu ihriska. Peniaze uvoľní vláda na kultúrne domy, na opravu zvona, kostolné veže, ploty či cintoríny, ale aj na zaujímavosť - čižmy pre tanečný súbor v hodnote 2000 eur. 

Premiér Pellegrini sa stretol s odborármi, ktorí mu odovzdali petíciu s takmer 9000 podpismi od zamestnancov U.S.Steelu, aby vláda pomohla s oceľou a predišla hromadnému prepúšťaniu. "Treba si pravdivo povedať a vytknúť aj americkému manažmentu, tá fabrika im slúžila ako dojná krava a namiesto toho, aby do nej primerane investovali, tak to nerobili," povedal premiér. 

Vláda navštevuje východné Slovensko. Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy