Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Zuzana Čaputová brázdi žilinský región. Navštívila aj pracovníkov v automobilke
Zdielať na

Zuzana Čaputová brázdi žilinský región. Navštívila aj pracovníkov v automobilke

Google News Button Sledovať správy

ŽILINA / Zuzana Čaputová má vo svojom diári vyhradený dva dni na návštevu žilinského regiónu. Prvá slovenská prezidentka sa pri tejto príležitosti teda stretla s prvou slovenskou župankou Erikou Jurinovou, a tiež primátorom Žiliny Petrom Fiabánem. Vo svojom nabitom programe však nevynechala ani stretnutie s ľuďmi v automobilke v Tepličke nad Váhom.

Zuzana Čaputová vo štvrtok absolvovala exkurziu vo fabrike na výrobu automobilov. Takáto významná návšteva však nijak neobmedzila tunajšiu prevádzku. Zamestnanci automobilky vedeli, že popri nich prechádza hlava štátu, no pokračovali vo svojej robote ďalej ako v každej inej pracovnej zmene.

Prezidentka počúvala výklad o tom ako postupne pod rukami šikovných žien a mužov vznikne auto. Rovnako ako celý jej sprievod, aj prezidentka musela byť opatrná, pri prehliadke výrobnej linky. Sama sa zastavila pri jednom z operátorov výroby, aby sa s ním na chvíľu porozprávala. Pri debate s predstaviteľmi tejto automobilky, ale aj žilinskej samosprávy, prišla reč aj na jeden z najznámejších problémov Slovenska.

Pri pracovnom výjazde sa vyjadrila aj k tomu, aký je jej pohľad na hospodársku situáciu v našom štáte. Podľa jej slov predsa máme teraz historicky najnižšiu nezamestnanosť. Prezidentka však upozorňuje na to, že tomu tak nemusí byť v budúcnosti, keďže slovenská ekonomika je založená na priemyselnej výrobe.

Ešte v stredu sa prezidentka Čaputová rozprávala o Slovensku s ministrom spravodlivosti Gáborom Gálom.

Súvisiace články