Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Fico tvrdí, že vydieranie Kisku je blbosť. Vyšetrovateľ ale potvrdil dopĺňanie dôkazov
Zdielať na

Fico tvrdí, že vydieranie Kisku je blbosť. Vyšetrovateľ ale potvrdil dopĺňanie dôkazov

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Hoci vo veci údajného vydierania Andreja Kisku zo strany Roberta Fica bolo už záverečné preštudovanie spisov, prípad nie je zďaleka na konci. Hovorca krajskej prokuratúry potvrdil pre TV JOJ, že v prípade žiadajú o ďalšie dokazovanie. Fico si stojí za tým, že celá kauza je podľa jeho slov blbosť.

Ani po 5 mesiacoch nie je jasné, či bol alebo nebol Andrej Kiska vo funkcii prezidenta vydieraný zo strany predsedu Smeru-SD Roberta Fica. Kiska vo veci vypovedal ešte v marci, rovnako ako Robert Fico či Peter Pellegrini. Béla Bugár vraj vypovedať odmietal. 

​Hoci vo veci bolo už záverečné preštudovanie spisov, prípad nie je zďaleka na konci. "Vo veci sa aktuálne uskutočnilo záverečné preštudovanie spisového materiálu jednotlivými procesnými stranami, pričom splnomocnenec poškodeného pri preštudovaní vzniesol nové návrhy na doplnenie dokazovania, ktorým vyšetrovateľ vyhovel, a ktoré sa ešte budú musieť vykonať," vyjadril sa pre TV JOJ Matej Izakovič z krajskej prokuratúry v Bratislave. Andrej Kiska pre TV JOJ potvrdil, že od marca vypovedať nebol. Robert Fico označil celú túto kauzu za "blbosť" a vraj ak by boli zverejnené výpovede, mysleli by si to všetci. 

Celú kauzu odštartovala voľba ústavných sudcov. Stíhanie konateľa Kiskovej firmy je vraj len pomstou Fica za to, že ho nevymenoval za predsedu Ústavného súdu SR. Andrej Kiska vypovedal o vydieraní v marci pred vyšetrovateľom Národnej kriminálnej agentúry o tom, ako sa stretával počas vlaňajška s Robert Ficom. To, čo Fico nazval normálnym rozhovorom o politickom dianí v krajine, pre Kisku tak neznelo. Najmä po telefonáte od Bélu Bugára, ktorý mu vraj v jednom okamihu telefonoval s odkazom od Fica. Obsah hovoru Kiska následne vyhodnotil ako vydieranie. "Mal mi nechať odkaz, že buď ho menujem za predsedu Ústavného súdu alebo boj proti mne bude pokračovať," uviedol Andrej Kiska, bývalý prezident SR. Stretnutia iniciované Ficom absolvoval s Kiskom jeho hovorca, ale aj predseda vlády Pellegrini.

Pozrite si súvisiacu archívnu reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy