Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
NAŽIVO Z PRAHY: Zuzana Čaputová u Miloša Zemana
Zdielať na

NAŽIVO Z PRAHY: Zuzana Čaputová u Miloša Zemana

Google News Button Sledovať správy

PRAHA / Vo štvrtok Zuzana Čaputová absolvuje jednodňovú návštevu Českej republiky. Ide o jej prvú zahraničnú cestu v pozícii prezidentky Slovenska. Pozrite si to NAŽIVO.

Prezidentka Zuzana Čaputová navštívi vo štvrtok Prahu. Dodrží tak tradíciu, že prvá zahraničná cesta slovenského ústavného činiteľa smeruje do Českej republiky. Ako ďalej informovala Martina Goffová z tlačového odboru prezidentskej kancelárie, prezidentka sa počas svojej nástupnej návštevy postupne stretne s najvyššími ústavnými činiteľmi ČR - prezidentom Milošom Zemanom, s ktorým absolvuje aj spoločný slávnostný obed a tlačovú konferenciu, s predsedom Senátu Parlamentu Českej republiky Jaroslavom Kuberom a s predsedom Poslaneckej snemovne Parlamentu Českej republiky Radkom Vondráčkom.

Okrem toho má Čaputová v programe položenie kytice k hrobu prezidenta Václava Havla. Súčasťou programu je aj stretnutie s krajanmi.

Večer sa zúčastní na koncerte Zuzana není sama doma a potom sa stretne s osobnosťami v Mlýnské kavárne. Koncert pre ňu pripravili jej priaznivci, medzi organizátorov patrí aj Ladislav Snopko. Vystúpia na ňom napríklad Dan Bárta, Katarzia, Dorota Nvotová či kapela Živé kvety:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy