Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Vzbura v Smere- SD sa nekoná. Fico povedie stranu ďalej po boku s Pellegrinim
Zdielať na

Vzbura v Smere- SD sa nekoná. Fico povedie stranu ďalej po boku s Pellegrinim

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Prvýkrát od malého straníckeho puču sa v utorok Robert Fico stretol zoči voči s Petrom Pellegrinim. A to rovno v parlamente, na jeho domácej pôde, keďže je Fico predsedom poslaneckého klubu strany Smer. Podľa poslancov to vraj bolo rokovanie bez napätia a nepriateľstva.

Výsledky eurovolieb a neprítomnosť Roberta Fica počas dvoch týždňov spustili v strane Smer-SD vnútornú búrku. Najskôr sa ozvali nespokojní straníci z východu, potom sa pripojili aj z Banskej Bystrice. Robert Fico je už ale späť a po jeho turné po krajských mestách sa zdá, že sa žiadna vzbura v Smere nekoná. "Odmietam slová o vzbure. To bolo naozaj prehnané, samozrejme interná diskusia prebiehať môže. Osem krajských rád prejavilo podporu Robertovi Ficovi takže ideme ďalej. Ja si osobne myslím, že Smer-SD by sa už mal skonsolidovať a vstúpiť koncentrovaný do predvolebnej kampane," vyjadril sa Erik Tomáš za Smer-SD.  

​Robert Fico a Peter Pellegrini sa podľa kuloárnych informácií osobne spolu nerozprávali. Prvýkrát od návratu Fica sa mali stretnúť na pôde parlamentu v utorok, 18. mája, kedy sa pred rokovaním stretol poslanecký klub strany Smer. Údajne tam žiadne napätie medzi nimi cítiť nebolo. Napriek tomu, že to vyzeralo na búrku v strane zdá sa, že všetko je inak. Peter Pellegrinim s Robertom Fico povedú stranu bok po boku aj ďalej. 

"Mne sa ako koaličnému partnerovi pozerá ťažko televízia, keď predseda vlády hovorí niečo iné ako predseda Smeru -SD," vyhlásil predseda NR SR Andrej Danko po stretnutí s prezidentkou Zuzanou Čaputovou. 

Ako dopadlo prijatie Pellegriniho prezidentkou Zuzanou Čaputovou si môžete pozrieť TU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy