Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Podľa informácií TV JOJ, NAKA zasahovala na Ústredí práce v súvislosti so sledovaním novinárov, zobrala dokumenty
Zdielať na

Podľa informácií TV JOJ, NAKA zasahovala na Ústredí práce v súvislosti so sledovaním novinárov, zobrala dokumenty

NAKA už v podobnej veci zasahovala.

BRATISLAVA / Príslušníci Národnej kriminálnej agentúry od rána zasahujú v Bratislave, Senci a Prievidzi. Robia domové prehliadky a prehliadky iných priestorov v trestnej veci podozrenia zo spáchania trestných činov nebezpečného prenasledovania. Podľa informácií TV JOJ NAKA bola aj na Ústredí práce, sociálnych vecí a rodiny. Oficiálne to UPSVaR ale nepotvrdil.

Podľa informácií TV JOJ NAKA zasahovala aj na Ústredí práce sociálnych vecí a rodiny. Zaujímala sa o veci súvisiace s prácou bývalého riaditeľa odboru hmotnej núdze a sociálnych dávok Juraja Škripa. Zobrali aj dokumenty, ktoré súviseli s jeho prácou. Podľa hovorkyne UPSVaR Jany Lukáčovej poskytujú po celý čas súčinnosť vyšetrovateľom.

Policajti národnej kriminálnej agentúry momentálne vykonávajú v mestách Bratislava, Senec a Prievidza domové prehliadky a prehliadky iných priestorov v trestnej veci podozrenia zo spáchania trestných činov nebezpečného prenasledovania.

Podľa informácií TV JOJ razia prebieha aj v obci Zálesie neďaleko Ivanky pri Dunaji.

Účelom predmetných úkonov je zaistenie počítačovej techniky a iných nosičov informácií, ktoré budú následne predložené na znalecké skúmanie. "Vzhľadom k tomu, že v danej veci aktuálne prebiehajú uvedené úkony trestného konania nie je možné v súčasnej dobe poskytnúť k vyšetrovanému prípadu viac informácií," píše sa na Facebooku polície. 

Zásah NAKA prebieha aj v Prievidzi.

noviny.sk

Podla našich informácií boli vyšetrovatelia aj na Ústredí práce v Bratislave, kde Škríp pracoval do 22.5.2019 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy