Oblačno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Vlámal sa do lekárne a požil omamné látky, posedí si vo väzení
Zdielať na

Vlámal sa do lekárne a požil omamné látky, posedí si vo väzení

PRIEVIDZA / Rozbil okno na lekárni, vošiel dnu a zjedol 90 tabletiek na spanie a úzkosť a odpadol. Reč je o mužovi, ktorý takýmto spôsobom vyčíňal vo februári v Prievidzi. Keďže na mieste okamžite zaspal, previezli ho do nemocnice a následne do cely. V pondelok ho eskortovali na súd.

"Policajti s ním nemali veľa roboty, pojedol xanaxy a zaspal," uviedol lekárnik Mário. Muž zjedol 90 tabletiek určených na liečbu duševných chorôb. Aby si nepoškodil pečeň, tak ich skombinoval s vitamínmi.

"Skombinoval to aj s vitamínmi, všetko čo mal po ruke zjedol. Stačí, aby bol dva dni v kóme a nič si nepamätal," dodáva Mário. 

"Obvinený sa požitím návykovej látky z nedbanlivosti priviedol do stavu nepríčetnosti, v ktorom sa dopustil konania, ktoré má inak znaky prečinu krádeže spáchaného v súbehu s prečinom poškodzovania cudzej veci, a tým spáchal prečin opilstva," uviedol hovorca krajského súdu Roman Tarabus.

Páchateľa nakoniec zachránili v bojnickej nemocnici. Skončil vo väzbe a vypočul si verdikt. Obžalovaný podpísal s prokurátorom dohodu o vine a treste. Do reči mu nebolo.

Muž sa ku všetkému priznal a svoje konanie oľutoval. Väzeniu sa ale nevyhol. "Za to sa odcudzuje na 6 mesiacov nepodmienečne. Sa na výkon trestu zaraďuje do zariadenia so stredným stupňom stráženia," rozhodol sudca okresného súdu. 

Do prísnejšej nápravno výchovnej skupiny pôjde preto, lebo v minulosti bol už trestaný. "V minulosti bol viackrát súdne trestaný, na nepodmienečné tresty odňatia slobody už bol odsúdený za zločin lúpeže a za prečin výtržníctva v súbehu s prečinom ublíženia na zdraví," dodáva Tarabus.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy